- Politiet snakker ikke sant

Rettssaken mot Stein Dokset (50) startet opp igjen i Thailand i dag. Så ble den utsatt til november.

 I RETTEN IGJEN: Stein Dokset (50) var i dag tilbake i domstolen, men rettssaken ble raskt utsatt til novemeber. Her fra en tidligere runde i retten. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
I RETTEN IGJEN: Stein Dokset (50) var i dag tilbake i domstolen, men rettssaken ble raskt utsatt til novemeber. Her fra en tidligere runde i retten. Foto: Ralf Lofstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet): Stein Dokset (50) fra Lier er tiltalt for å ha drept sin ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut i Phuket i Thailand sommeren 2009. Nordmannen nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten i landet mener Dokset skjulte liket i en søppelcontainer hjemme i sin luksusvilla i Phuket de neste to og et halvt åra. 50-åringen risikerer dødsstraff eller livstidsdom dersom han blir funnet skyldig.

I dag fortsatte rettssaken mot nordmannen i Phuket etter å ha blitt utsatt to ganger tidligere.

Dokset har tidligere nektet å forklare seg i retten.

Rettssaken kom i gang igjen i dag, men rettssaken ble på nytt utsatt. Denne gangen til november.

Ransaket hele huset I retten i dag vitnet sjefetterforsker Kotisak Nupung om synet som møtte politiet da de tok seg inn i liermannens hus 29. februar i fjor.

- Vi tok oss inn i det ulåste huset. Vi gjennomgikk det rom for rom. Fra et soverom i første etasje kjente vi en fryktelig stank. På badet innenfor fant vi liket av det som viste seg å være hans tidligere samboer Rungnapa «June» Ratchasombut, sa politimannen i retten.

Politimannen forklarte hvordan de gikk gjennom luksusvillaen etasje for etasje og rom for rom. 

- Vi fant Junes veske med private papirer, en 9mm Glock pistol med mange skarpe skudd. I badet der vi fant liket fant vi også en safe, men den var tom. De fant også blodflekker på et soverom i tredje etasje, sa Nupung, som mener det var en telefax fra sentralt hold som fikk dem til å fatte interesse for Doksets villa.

Dokset mener politiet lyver Dette mener Stein Dokset er løgn. Til Dagbladet forteller liermannen at det var han som slapp politiet inn i huset.

- De stormet ikke, det er løgn. Politiet snakker ikke sant, sier Dokset.

Tror du at du blir dømt?

- Det er det dommeren som avgjør.

På Dagbladets spørsmål om hvordan han har det svarte han:

- Jeg lever i alle fall.

Med fotlenker fulgte Dokset saken med en alvorlig mine, men virket uberørt da han etterpå snakket med enkelte journalister.

Pårørende tilstede Junes bror Nirut Rittikul og andre representanter for offerets familie fulgte også i dag saken fra tilhørerbenken.

- Vi har ikke hørt mer om tilbudet til familien på nær ti millioner Baht (1,7 milliloner kroner), sa broren til Dagbladet i dag.

- DREPT: Trebarnsmoren Rungnapa «June» Ratchasombut forsvant sommeren 2009. To og et halvt år seinere ble levningene etter henne funnet i en søppelcontainer på et bad i Doksets kjeller. Foto: PRIVAT
- DREPT: Trebarnsmoren Rungnapa «June» Ratchasombut forsvant sommeren 2009. To og et halvt år seinere ble levningene etter henne funnet i en søppelcontainer på et bad i Doksets kjeller. Foto: PRIVAT Vis mer

Aktor Tirasak Sritutasrug sa i dag til Dagbladet at de har en rekke bevis på at likfunnet virkelig er Doksets samboer. Han sa at DNA-testen bekrefter dette og at de hadde sikret flere tekniske bevis.

Etter at vitnet var avhørt besluttet dommeren at saken skal fortsette den 8. november da aktoratet vil føre flere politivitner.

Forsvarerkaos Ikke lenge etter at liermannen ble arrestert engasjerte han advokat Alex Thammarak som forsvarer. Det varte ikke lenge.

- Rett før et av de første fengslingsmøtene fikk jeg beskjed av Dokset om at jeg var avskjediget. Han sa han hadde et «millionopplegg» på gang og hadde ansatt ny forsvarer, hevdet advokaten overfor Dagbladet denne uka.

Den nye advokaten Boonsin Archevaraghuprok har fram til den siste rettsforhandlingen i mars forsvart Dokset. Nå er også det slutt.

- Han ville ikke ha meg mer, sa han til Dagbladet tidligere denne uka.

Etter det Dagbladet kjenner til fikk nordmannen godkjent enda en ny forsvarer i juni. Ambassaden bekrefter at det var noen problemer omkring forsvarersituasjonen tidligere i sommer.

Det er nå advokatene Surgathan Tongsai og Nuansnit Chuntavong som forsvarer nordmannen.

- Vi har en vanskelig jobb, men kjenner saken godt, sier de nye advokatene til Dagbladet.

Saken ble i mars utsatt fram til nå fordi Dokset nektet å godkjenne tolken. Når blir det altså november før saken fortsetter.

Det er ikke ventet endelig dom i saken før i 2014.

NYE FORSVARERE: Nuansnit Chuntawong og Surgathan Tongsai fra advokatfirmaet Phuket Law Consultants sier de har en vanskelig jobb. Foto: Harald Henschien
NYE FORSVARERE: Nuansnit Chuntawong og Surgathan Tongsai fra advokatfirmaet Phuket Law Consultants sier de har en vanskelig jobb. Foto: Harald Henschien Vis mer