Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (1) døde i barnehagen:

Politiet snart ferdige med etterforskningen

Flere nye avhør er gjennomført etter at en gutt (1) døde i barnehagen Paradis i Bergen. Fremdeles har tre personer status som mistenkt.

OMKOM: Barnet ble funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OMKOM: Barnet ble funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber fremdeles med etterforskningen etter at en gutt (1) ble hengende fast i en barnevogn og døde i Bergen 3. januar. To måneder etter dødsulykka i Akasia Paradis barnehage, nærmer politiets arbeid seg slutten.

- Vi avslutter sannsynligvis etterforskningen i løpet av mars. Situasjonen er den samme og tre personer har fortsatt status som mistenkt, forteller politiadvokat Eli Valheim til Dagbladet.

I slutten av januar gjennomført politiet og Kripos en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at ettåringen mistet livet. Siden har det blitt gjennomført en rekke avhør.

- Jeg kan bekrefte at det er gjennomført flere avhør i nyere tid. Men hva innholdet i disse har vært, vil jeg ikke gå inn på, sier Valheim, som heller ikke vil opplyse hvorvidt de vil bli be om at det tas ut tiltale mot noen av de tre mistenkte.

Innførte «sovevakter»

Det var klokka 12.10 den 3. januar at politiet fikk melding om ulykken. Den ett år gamle gutten ble i etterkant fraktet til Haukeland universitetssykehus. Tilstanden ble karakterisert som kritisk. Etter to dager kom sjokkbeskjeden - guttens liv ikke sto til å redde.

Gutten lå i en barnevogn på et soverom i småbarnsavdelingen, uten tilsyn av voksne, da ulykken skjedde. Det har ikke vært kjent hvor lenge han satt fast med stroppen rundt halsen før han ble funnet.

Barnehagen gjorde flere tiltak etter ulykken. Blant annet ble det besluttet å innføre «sovevakter», slik at barna hele tida fikk tilsyn mens de sov i vognene.

- Aldri ferdig

Administrerende direktør i Akasia Paradis barnehage, Ove-Christian Fredriksen, er en av de tre som har status som mistenkt i saken. Han forteller at de ansatte fremdeles venter på hva som vil skje etter at politiets arbeid er ferdig.

- Dette er en sak som fremdeles preger oss sterkt. Vi prøver å være så behjelpelige som mulig overfor politiet, men hva status er hos dem, vet jeg ikke, sier Fredriksen.

Han forteller videre at barnehagens drift går som normalt, til tross for at etterforskningen fremdeles pågår. Selv om det nærmer seg et punktum fra politiets side, er den administrerende direktøren klar på at det ikke nødvendigvis betyr at saken avsluttes for barnehagens del.

- Vi vil alltid være preget av dette, både i barnehagen og i hele organisasjonen. Vi ser fram til å få en avklaring og en slags avslutning, men samtidig vil det nok på andre måter aldri bli noen avslutning på denne saken for oss, sier Fredriksen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!