Politiet søker eier av turkis allværsjakke etter russevoldtekt

Funnet på rasteplassen hvor tre menn voldtok russejente.

KONGEPARKEN: Deltakerne dro hjem, men enkelte spor lå igjen etter landstreffet for russen i Kongeparken noen mil utenfor Stavanger og Sandnes. På fredagen ble en russejente overfallsvoldtatt, og natt til søndag skal nye voldtekter ha funnet sted.

Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
KONGEPARKEN: Deltakerne dro hjem, men enkelte spor lå igjen etter landstreffet for russen i Kongeparken noen mil utenfor Stavanger og Sandnes. På fredagen ble en russejente overfallsvoldtatt, og natt til søndag skal nye voldtekter ha funnet sted. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har funnet flere interessante gjenstander, sier lensmann Ingrid Eik i Gjesdal til Dagbladet.

Hun har ansvaret for etterforskningen av de fire anmeldte voldtektene i og ved Kongeparken, hvor det i hela var samlet 12 000.

Brutal Politiet mener én av sakene, en overfallsvoldtekt av en russejente natt til lørdag, hvor det skal ha vært tre gjerningsmenn, peker seg ut som noe mer brutal enn de andre. Den skjedde på en rasteplass ved Figgjoelva, 300 til 400 meter sør for Gjesdal gjestgiveri. Her har politiet funnet en jakke som de mener er av stor interesse.

- Vi har funnet en turkis allværsjakke av merke Henry Lloyd. Vi er meget interessert i å komme i kontakt med eieren av denne, sier Eik.

Politiet håper de kan ha biologiske spor etter en eller flere av gjerningsmennene. De har enn så lenge ingen informasjon om at det er snakk om samme gjerningsmann i flere av sakene, og jakter derfor på så mange som seks ulike mulige gjerningspersoner.

- Vi har hatt krimteknikere på alle åstedene og har håp om at det er sikret biologiske spor, sier Eik til Dagbladet.

Sikret åstedene Selv om åstedene nå er totalt annerledes enn på gjerningstidspunktene og alle vitner har dratt hjem, mener politiet de har kommet godt i gang med etterforskningen.

- Vi har fått sikret åstedene og gjennomført avhør av både fornærmede og vitner, sier lensmannen.

Sterkt preget Hege Veland er bistandsadvokat for jenta som anmeldte voldtekten på rasteplassen natt til fredag. Hun sier at klienten er sterkt preget av overgrepet.

- Hun sliter med å sove og med å få i seg mat og har brukt helga til å forsøke å få ro rundt seg selv. Heldigvis har hun god støtte i familie og nettverket sitt forøvrig, sier Veland til Dagbladet.

- Hun er nå opptatt av at gjerningsmennene skal bli tatt, både for å bli stilt til ansvar for det som skjedde med henne og for å forhindre nye overgrep. Hun er opptatt av at politiet skal få ro til etterforskningen og har tillit til at vil bli tatt, sier Veland.

Tips Politiet har hentet inn flere opptak fra videoovervåkingskameraer og opplysninger fra bompasseringer.

- Vi har også fått flere tips fra publikum, sier lensmann Eik.

Politiet har ikke villet gi noen andre beskrivelser av gjerningsmennene enn at det i alle sakene handler om menn iført russeklær.

- Vi vet ikke om de har vært russ, men vi vet at de har hatt på seg russeklær, sier Eik.

BISTANDSADVOKAT: Hege Veland.
BISTANDSADVOKAT: Hege Veland. Vis mer