EIENDELER: Ryggsekker og andre av de savnede eller dødes turutstyr vitnet om dramaet som utspilte seg søndag. Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLAD
EIENDELER: Ryggsekker og andre av de savnede eller dødes turutstyr vitnet om dramaet som utspilte seg søndag. Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLADVis mer

Politiet søker etter savnede kvinner nå

Fant ryggsekk og ski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet har nå startet letingen etter de antatt omkomne kvinnene ved Jamtfjelltinden.

Ifølge NTB har en skredekspert fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) undersøkt faren for nye ras, og fant det trygt å gjøre overflatesøk i et avgrenset område.

Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLAD
Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLAD Vis mer

Fløyet innTidligere i dag fant politiet en rekke personlige eiendeler som trolig tilhører de savnede kvinnene. Blant funnene var ryggsekker, kamera, en GPS, klær, en termos, sitteunderlag og turproviant.

— Vi har funnet endel gjenstander som trolig stammer fra rasofrene. Vi starter med å søke i de mest aktuelle områdene. Hvis vi ikke finner dem der, må vi utvide letestyrken etter hvert, sier Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt til NRK.

TATT AV RASET: Tove Peggy Åkerøy (45) (t.v) er funnet omkommet, men også Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) antas å være døde. Også Berit Rugeldal (ikke på bildet) omkom i raset. Foto: PRIVAT / POLITIET
TATT AV RASET: Tove Peggy Åkerøy (45) (t.v) er funnet omkommet, men også Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) antas å være døde. Også Berit Rugeldal (ikke på bildet) omkom i raset. Foto: PRIVAT / POLITIET Vis mer


Etter at sikkerheten var etablert, planla politiet å sende inn ei gruppe på åtte personer i området med helikopter,

Ved stedet som politiet nå starter letingen i, går det en bekk, og det er partier med tjukke is- og snølag i området. Dersom det blir nødvendig å gå langt inn under tjukk masse, vil det ikke bli gjort i dag.

Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLAD
Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLAD Vis mer

Det vil heller ikke bli satt inn gravemaskiner eller annet tungt utstyr i denne omgang, skriver NTB.

To savnetPolitimesteren opprettholder ferdselsforbudet i det aktuelle området ved Jamtfjelltinden, men opphever det generelle ferdselsforbudet i fjellene i Vefsn. Men folk advares mot å ferdes i fjellheimen, da det fortsatt er farlige forhold i fjellet, opplyser politiet i Helgeland.

¨Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLAD
¨Foto: PER VIKAN / HELGELAND ARBEIDERBLAD Vis mer

47 år gamle Berit Rugeldal og Tove Peggy Åkerøy, begge fra Vefsn, ble funnet døde etter raset. Sistnevntes to søstre, Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy, er ennå savnet men antas å ha omkommet.