Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gullsmedran ved Grønlandsleiret:

Politiet søker etter tre mistenkte som var bevæpnet og iført vekteruniform

- En ansatt var til stede og det ble utført vold, sier innsatsleder. Personen er tatt hånd om av ambulansepersonell men er ikke alvorlig skadd. 

RAN: Mandag ble en gullsmed ved Grønlandsleiret ranet, tre mistenkte er fremdeles på frifot. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RAN: Mandag ble en gullsmed ved Grønlandsleiret ranet, tre mistenkte er fremdeles på frifot. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet skriver på Twitter at de er i Grønlandsleiret i forbindelse med et ran av en gullsmed.

Tre mistenkte ikledd vekteruniform med NOKAS på ryggen er på frifot. De var bevæpnet med formentlig pistol.

Politiet søker nå etter de mistenkte og ønsker tips fra publikum, som bes ringe politiet på telefon 02800.

- Det er tre gjerningspersoner vi søker etter. En er ifølge vitner beskrevet som Øst-Afrikanerer i hvit t-skjorte med kort hår, og to beskrives som pakistanere iført vekteruniform og svarte bukser, opplyser Tor Grøttum, operasjonsleder i Oslopolitiet, til Dagbladet.

Vold mot ansatt

Politiet fikk melding om hendelsen kl. 11.46 og gjerningspersonene hadde da forlatt stedet for en halv time siden. Observasjoner fra kl. 11 og utover er aktuelle.

- Vi er nå på åstedet og intervjuer fornærmede og vitner, samtidig som vi søker etter de tre mistenkte. Så langt har vi ingen oversikt over ansatte og kunder som var der ved det aktuelle tidspunktet, sier Grøttum.

Det undersøkes også om ranet er fanget opp av overvåkingskameraer i området.

Innsatsleder på stedet, Torgeir Brenden, opplyser at det har blitt utført vold mot en ansatt som var alene i butikken. Vedkommende er tatt hånd om av ambulansepersonell og skal ikke være alvorlig skadd.

- Det er for tidlig å si hva som er tatt. Man vil se på stedet at det har vært et ran på grunn av politiet, men det er ikke avfyrt skudd, sier operasjonsleder.

Politi og sperringer

Dagbladets reporter på stedet rapporterer om en større mengde politi og krimvakta er på stedet. Det skal være snakk om 10 til 15 utrykningspersonell.

Området rundt gullsmeden er sperret av og flere skuelystne står rundt.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!