Politiet søker med termo-kamera

Et ungt par som begge kjente de to forsvunnede jentene Jessica og Holly sitter nå i avhør. Mannen i paret møtte jentene rett før tiåringene forsvant. Nå søker politiets helikopter med termo-kamera ved parets hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ian Huntley (28) jobber som vaktmester på en skole i landsbyen Soham, der de to jentene forsvant for 12 dager siden. Hans samboer Maxine Carr (25) var tidligere lærerassistent i jentenes klasse på St. Andrews Primary School.

Samboerparet sitter nå i avhør, mens over 20 politifolk gjennomsøker parets hjem og skolen Huntley jobber ved.

Politiet bruker også et eget helikopter med termokamera for å lete etter jentene i og rundt skolen. Politiet tror søkene vil vare i flere dager.

Så jentene

Huntley deltok i politiets rekonstruksjon av jentens siste kjente bevegelser tidligere i uken. Han møtte nemlig de to jentene, som han kjente fra før av, utenfor parets hus ved 18.20-tiden den 4. august, dagen de forsvant.

Da sto han og vasket sin schæfervalp. Huntley snakket med jentene før de gikk videre mot krigsmonumentet i landsbyen, stedet der de sist ble sett.

- De var glade og bekymringsløse. De hadde ikke rømt hjemmefra, forklarte Huntley da.

Jentene skal ha blitt observert fem ganger etter møtet med Huntley.

Fraktet ut av landsbyen

Huntley og hans samboer gikk i dag frivillig med på å bli spurt ut i saken, og er fraktet ut av landsbyen for å avhøres på to forskjellige politistasjoner.

Politiet betegner dagens utvikling som et mulig gjennombrudd i saken.

- På det nåværende tidspunkt vil det ikke være riktig å si noe mer enn at denne utviklingen er en av flere aktive og interessante retninger i etterforskningen, sa sjefsinspektør Andy Hebb på en kjapt improvisert pressekonferanse i ettermiddag.

- Lokal løsning

Politiet har tidligere sagt at de tror løsningen ligger lokalt.

- Jeg tror brikken vi leter etter i dette puslespillet ligger i eller veldig nærme Soham, sa Hebb på en pressekonferanse tidligere i dag. I går gikk politiet ut og ba landsbyens innbyggere ta en ekstra titt på sine nærmeste.

- Se på oppførselen til dine venner, slektninger, naboer og andre. Tenk på hvordan de oppfører seg. Gjør de noe annerledes? Det er det viktige, sa Hebb på et folkemøte i landsbyen i går.

Tror jentene lever

Familiene til de to jentene klamrer seg fortsatt til håpet om at de er i live. De har tidligere gått ut med appeller i media til den eller de som eventuelt har jentene om å gi dem tilbake.

- Noen har dem. De er ikke deres barn. De er våre barn. Vi vil ha dem tilbake. Vi savner dem så veldig, sa Leslie Chapman, Jessicas far.

GJENNOMSØKER HUS: Britisk politi gjennomsøker nå huset til et ungt par som bor i samme landsby som de to savnede tiåringene. Politiet tror løsningen på saken ligger i eller veldig nær landsbyen.
KLAMRER SEG TIL HÅP:Jessica Chapman og Holly Wells side mødre , Nicola Wells (v) og Sharon Chapman under en pressekonferanse i Soham.
KJENTE JENTENE: - De er skjønne jenter. Dette har vært en forferdelig uke. Hva kan ha skjedd med dem? sa lærerassistent Maxine Carr (25) tilThe Sunday Post i forrige uke. Nå sitter hun i politiavhør.
INN TIL AVHØR: Ian Huntley (28) føres inn i en sivil politibil tidligere i dag for å fraktes ut av landsbyen for å avhøres om de to savnede tiåringene Holly Wells og Jessica Chapman.