SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

Politiet søker rundt Jemtlands bolig. Har sperret av stort område

Det foregår også søk på en gård i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

​BRUMUNDDAL (Dagbladet): Politiet har stor tilstedeværelse i området rundt savnede Janne Jemtlands bolig nå i ettermiddag, der politihelikopteret har søkt. Pressen holdes utenfor med en radius på flere hundre meter samtidig som hundepatruljer og andre mannskaper søker.

I tillegg til søk rundt Jemtlands bolig foregår det også søk på en gård i nærheten.

Ifølge Hamar Arbeiderblad har politiet kjørt inn i et skogsområde på en beltedrevet firehjuling.

Klokka 10.00 i dag landet et politihelikopter midt i sentrum av Brumunddal.

Janne Jemtland (36) har nå vært savnet i over tolv døgn, siden natt til 29. desember, og politiets jakt på kvinnen har de siste dagene gitt få spor.

SNØDEKT: Det er mye snø og iskaldt vær i Brumunddal onsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SNØDEKT: Det er mye snø og iskaldt vær i Brumunddal onsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Store bakkemannskaper har gjort søk i områdene der det er gjort funn av to blodspor som tilhører den savnede kvinnen, men søkene har vært resultatløse.

- Søker rundt bolig

Politihelikopter feiet i 17 minusgrader inn snø på parkeringsplassen foran det lokale kjøpesenteret, der også politihuset ligger. En halvtime etter landing, omkring 10.30, lettet helikopteret for å gjøre søk fra lufta.

- Det blir i dag satt inn helikopter for å lete etter savnede og gjøre søk. Det jobbes iherdig med omfattende kartleggingsarbeid og analyse av tips og data som er kommet inn, og som fortsatt kommer inn, opplyser politiet i en pressemelding.

Politihelikopteret søkte i formiddag rundt Jemtlands bolig, en drøy mil fra Brumunddal sentrum.

Politihelikopteret svevde over området da politiets krimteknikere kjørte nordover i Brumunddal fra Ringsaker lensmannskontor - i retning Jemtlands bolig og stedet helikopteret markerte.

Blant annet var politiets snøskutere og en hundepatrulje på plass ved Idrettslaget Veldre Sag. Kort tid etter krimteknikere var på plass, reiste imidlertid patruljene fra stedet. Det er tett skog og dyp snø i området og flere lokale småveier er stengt.

Snøen har tidligere vanskeliggjort søket etter Janne Jemtland.

​​- Politiet gjør stadig tipsbaserte undersøkelser i aktuelle områder og tips om dyreblod sjekkes fortløpende ut av saken.

Politiet har fått inn over hundre tips i saken, og søket har snudd lokalsamfunnet på hodet siden før helga da de første blodsporene ble funnet.

STORE MANNSKAPER: Politiet og Kripos har stor tilstedeværelse i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STORE MANNSKAPER: Politiet og Kripos har stor tilstedeværelse i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Stort område

Dekningsområde politihelikopteret vil søke i, er relativt stort. Janne Jemtland ble sist sett ved sitt eget hjem over en mil unna Brumunddal sentrum klokka 02.00 på natta. Nesten fire timer senere, 05.50, slår mobilen hennes inn på en basestasjon i nærheten av Brumunddal sentrum, 12 kilometer fra hennes eget hjem.

Hvorvidt dette betyr at mobilen har vært aktivt i bruk eller bare befunnet seg i området ønsker ikke politiet å svare på.

SØKEOMRÅDE: Politihelikopterets dekningsområde er stort. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØKEOMRÅDE: Politihelikopterets dekningsområde er stort. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det vi kan si om det er at mobilen hennes er registrert i Brumunddal klokka 05.50, da var den aktiv, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

- Det startet allerede med et titalls tips den første uka, og vi mottar fortsatt store mengder tips hver dag. Dette har vært sentralt for etterforskningen. Det gir oss viktig informasjon og et bilde av hva som har foregått i Brumunddal sentrum, sier Lillehovde van der Eynden.

De to blodsporene er funnet i nærheten av basestasjon, med halvannen kilometers avstand mellom de to funnene.

BAKKEMANNSKAP: Politiet har gått manngard og gravd i snøen i søket etter savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BAKKEMANNSKAP: Politiet har gått manngard og gravd i snøen i søket etter savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ingen mistenkte

En av politiets teorier er at noe har tilstøtt 36-åringen.

Ingen personer har status som mistenkt eller siktet i saken.

Politiet har fått ytterligere bistand fra Kripos som bistår politiet i etterforskningen i form av to nye taktiske etterforskere i dag. Fra før har Kriops sendt fire taktiske etterforskere og to krimteknikere.

Det er fly og droneforbud i Ånnerudvegen-Byflatvegen–Lillehaugvegen i en radius på 5000 meter og med høyde 2500 fot.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer