DUMPET I ELVA: Teknikere fra politiet i arbeid på stedet langs elven Otra i Kristiansand, der en person ble funnet drept i går.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
DUMPET I ELVA: Teknikere fra politiet i arbeid på stedet langs elven Otra i Kristiansand, der en person ble funnet drept i går. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Politiet søker vitner etter brutalt drap i Kristiansand

Hjemme i sin egen seng skal mannen ha blitt skutt i hodet og skåret over halsen. Nå har politiet væpnet vakt ved huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet jakter en eller flere drapsmenn etter et drap som aller mest ligner på en henrettelse. Mannen i 20-åra skal ifølge Aftenposten ha blitt drept i sin egen seng i en bolig 100 meter fra funnstedet.

Politiet er sparsommelige med opplysninger i saken, og vil ikke si om de har noen i sitt søkelys.

Søker vitner - Det jeg kan si er at vi ønsker å komme i kontakt med folk som befant seg i Gimleveien 8. Vi har som kjent avsperret to områder: selve funnstedet og en bolig, sier politiadvokat Jan Tallaksen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

En mann i samme alder skal ifølge Aftenposten ha befunnet seg i samme bolig da én eller flere pengeinnkrevere tok seg inn. Denne mannen skal ha blitt knivstukket og oppsøkte selv Sørlandet sykehus Kristiansand, som ligger i nærheten.

Begge er etnisk norske og skal tilhøre et belastet miljø.

- Vi varsler fortsatt pårørende og har derfor ikke gått ut med en identifikasjon ennå, sier politiadvokat Jan Tallaksen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Kripos koblet inn Politiet vil ikke bekrefte opplysningene, men forteller at de i går var aktivt i gang med avhør av vitner gjennom hele gårsdagen, og at de vil fortsette med det også i dag.

- Vi fortsetter også det kriminaltekniske arbeidet. I dag setter Kripos i gang med sitt arbeid, sier Tallaksen.

Ifølge lokalavisa Fædrelandsvennen ble den drepte trolig fraktet fra gjerningsstedet til elva Otra med tillhenger, som delvis lå i vannet der liket ble funnet. Kriminalteknikere skal ha brukt spesielt mye oppmerksomhet på denne i går, før den ble brakt fra stedet for ytterligere etterforskning.

Politiet har bevæpnet seg utenfor leiligheten i Kristiansand der drapet antas å ha skjedd.

Væpnet To tjenestemenn vakt utenfor leiligheten, bevæpnet med håndvåpen.

Tallaksen vil ikke si noe om hvorfor politiet er bevæpnet, men bekrefter at det er sikkerhetsårsaker som ligger til grunn.

- Det er en vurdering som ble gjort i forhold til saken i går, på grunn av sakens opplysninger. Det er trygt ferdes i området for naboer og andre, sier Tallaksen.

STÅR VAKT: Politiet har bevæpnet seg utenfor huset der mannen skal være drept. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
STÅR VAKT: Politiet har bevæpnet seg utenfor huset der mannen skal være drept. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

- Handler dette om miljøet rundt den avdøde?

- Det kan jeg ikke gi noen opplysninger om, sier Tallaksen.

Dagbladet følger saken.

TROLIG ÅSTED:
Politiet hadde i går kveld sperret av et område rundt et hus nær stedet der en person ble funnet drept.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
TROLIG ÅSTED: Politiet hadde i går kveld sperret av et område rundt et hus nær stedet der en person ble funnet drept. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer