Politiet søkte med helikopter etter mann de selv hadde arrestert

Skylder på språkproblemer etter årets redningsflause.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet satt i gang leteaksjon i Ullensaker i Akershus søndag. Men det skulle vise seg at mannen som var savnet hadde tilbrakt natten i fyllearresten.

Den polske statsborgeren (29) hadde vært og fisket med en kamerat lørdag kveld. De kom hjem klokken 4 søndag morgen, og deretter så ikke kameraten 29-åringen.

Han meldte derfor vennen savnet like før klokken 14 søndag ettermiddag. Alt fiskeutstyret lå igjen ved vannet, og kameraten fryktet at det hadde tilstøtt 29-åringen noe. Politiet satte i gang en større leteaksjon med politihelikopter, letemannskaper og hundepatruljer, ifølge Romerikes Blad.

Men kort tid etterpå kom det fram at den savnede hadde sittet trygt og godt i politiets varetekt natten over.

- Vi visste ikke at det var samme mann. Det var ikke så lett å få brakt rett identitet på det rene på grunn av språkproblemer, sier operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt til NTB.

Etter å ha avsluttet fisketuren, ble 29-åringen pågrepet i 5-tiden søndag da han skal ha forsøkt å ta seg inn i et hus i Mogreina. Huseieren forsøkte å få ham til å fjerne seg, men mannen skal ha nektet å gå. Til slutt ble politiet tilkalt.

- Han ble pågrepet fordi han var beruset. Han ble plassert i fyllearresten, hvor han ble sittende til han ble edru igjen. Han ble sluppet ut like etter klokken 11, sier Solberg.

(NTB)