Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet spanet på og romavlyttet to drapssiktede menn i en måned før de ble pågrepet

Nå har en av de siktede endret forklaring.

SIKTET: Den drapssiktede 35-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner.
SIKTET: Den drapssiktede 35-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mars ble to menn (33 og 35) pågrepet og siktet for å ha drept musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo.

Nå mener politiet mistanken mot de to er styrket, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet. Politiet mener mistanken er styrket blant annet på bakgrunn av at den siktede 33-åringen endret sin forklaring i  langt avhør i går. 
- Han har endret sin forklaring om sin egen og den medsiktedes rolle på vesentlige punkter, sier Hatlo til Dagbladet.
Avhøret varte så lenge at politiet til slutt måtte sette stopp.
- Jeg kan ikke kommentere avhøret før det er sluttført, men han nekter straffskyld etter siktelsen, skriver advokat Hans Olav Bytingsvik, mannens forsvarer, i en tekstmelding til Dagbladet.
Romavlytting Politiadvokat Hatlo forteller nå også at politiet hadde romavlytting på de to mennene før de ble pågrepet. Det gikk omtrent en måned fra Simmons døde, til de ble pågrepet, og i tillegg til romavlyttingen ble mennene tett fulgt av spanere fra politiet.

For en måned siden ble siktelsene mot de to utvidet til å også gjelde drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Politiet mener mannen ble dopet ned og forsøkt drept i sin egen leilighet i Oslo. 33- og 35-åringen var da under etterforskning for drapet på Simmons, og politiets spanere valgte til slutt å gripe inn. Politiet mener de reddet 49-åringens liv. Etter det Dagbladet kjenner til skal det ikke ha vært romavlyttingen av denne leiligheten.

35-åringens forsvarer, advokat Petter Sørensen, sier han er forundret over at opplysningene om romavlytting legges fram først nå.

- Politiet har lov til å ha et taktisk opplegg i etterforskningen, men dette minner om taktikeri, sier Sørensen til Dagbladet.

Politiadvokat Christian Hatlo avviser dette.

- Skjulte etterforskningsmetoder brukes i vanskelig saker, hvor de mistenkte kan være erfarne, sier Hatlo til Dagbladet.

- Han har rett i at vi har holdt dette tilbake en stund, men det er også mye jobb med å kvalitetssikre og gjennomgå opptak som dette, sier Hatlo.

Politiet mener det var et økonomisk motiv for både drapet og drapsforsøket.
 

De to mennene ble framstilt for ny varetektsfengsling i dag. De møtte ikke, men nekter straffskyld og har begjært seg løslatt via sine forsvarere.
300 000 i kontanter Etterforskningen av mennene startet etter at Paul Simmons døde 9. februar i år på Ullevål sykehus i Oslo. Han falt om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum to dager tidligere. Samtidig var Simmons utsatt for et bedrageri, som familien anmeldte til politiet. Etter hvert ble politiet overbevist om at Simmons ble dopet ned og drept, og Dagbladet får opplyst at det skal ha blitt funnet flere ulike stoffer i 25-åringens blod.

ENDRET FORKLARING:  Den siktede 33-åringen.
ENDRET FORKLARING: Den siktede 33-åringen. Vis mer

Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet har tidligere kunnet fortellet at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons.

Politiet undersøker også om den siktede 35-åringen kan ha hatt befatning med en dødsfall i 2006. Han er ikke siktet for dette.

- Jeg kan bekrefte at vi ser på et dødsfall fra 2006, hvor en av de siktede var til stede. Vi etterforsker nå denne saken, sa politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet i mai i år.

Som i Simmons-saken var 35-åringen til stede i forkant da en 26 år gammel mann fra Bergen døde på et rom på Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo i slutten av august 2006.

Bedragerier De to siktede mennene er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier.

8. januar i år ble 35-åringen dømt til sju måneders fengsel, mens 32-åring ble dømt til et år og ti måneder i fengsel i Oslo tingrett.

Den 35 år gamle mannen er fra Bergen. Han skal ha økonomiutdanning. I 2011 ble han dømt for grovt bedrageri og han er er tidligere bøtelagt etter narkotikalovgivningen.

Den drapssiktede bergenseren skylder også Nordea 5,4 millioner kr. VG har tidligere skrevet at fire millioner av dette var kreditt han hadde fått fra en bankrådgiver som senere ble dømt for grov utroskap.

33-åringen er fra Sørlandet. I tillegg til dommen i januar har han siden milleniumsskiftet blitt domfelt 13 ganger for grovt bedrageri og grovt tyveri. Mannen er også dømt for vold og trusler mot tidligere kjærester. 

DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer

De to nå draps- og drapsforsøksiktede mennene ble tidligere i høst for øvrig dømt for henholdsvis heleri og heleri og tyveri av et parti Canada Goose-jakker. 49-åringen politiet mener ble forsøkt drept av de to har også vært under etterforskning i Canda Goose-saken, men er ikke dømt for dette.

• Les også: Tiffany om drapssiktet: - Han skrev at han skulle voldta meg, at jeg var en «fucking dog» og at han skulle sende KGB etter meg

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media