Politiet sperrer for Budhia (5)

Mor og trener vil at maratongutten skal gå 50 mil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Indisk politi nekter fem år gamle Budhia Singh å delta i en 50 mils marsj fra Bhunbaneshwar til Calcutta. De sperrer veien for gutten, for å forhindre det myndighetene mener ville være ekstrem tortur.

- Vi har fått ordre om å forhindre at Budhia Singh deltar i marsjen, sier politiinspektør Amitabh Thakur ifølge nyhetsbyrået AP.

- Ingen skal få utnytte Budhia for egen vinning. Myndighetene har bedt oss påse at det ikke skjer, sier inspektøren i Bhunbaneshwar, hvor sola steiker og gradestokken viser 38 grader.

Budhia ble kjent verden over da han i fjor løp et sju mils maraton, men måtte bryte på grunn av ekstrem utmattelse. Han hadde da løpt 6,5 mil på sju timer og to minutter. Da en lege undersøkte ham etter løpet viste det seg at gutten hadde hjerteproblemer. Han var også underernært og blodfattig.

Barnerettighetsforkjempere protesterte, og myndighetene forbød gutten å delta i lignende løp. Men Budhias trener ville likevel at gutten skulle delta i marsjen.

Budhias mor, treneren hans og rundt 50 andre protesterer mot forbudet, og har satt seg ned i veien i protest.

De roper slagord som «Lenge leve Budhia» og «Ned med kommisjonen for barns velferd».

Treneren Biranchi Das forteller til AP at advokatene hans jobber med å få saken opp i retten, for å overprøve myndighetenes avgjørelse. I mellomtiden fortsetter protesten, sier Das.

NEKTES Å DELTA: Et dusin politifolk sperrer veien for Budhia Singh (5) for å hindre at gutten deltar i en marsj som er ventet å ta 10 dager. Foto: AP/Biswaranjan Rout/SCANPIX
NEKTES Å DELTA: Et dusin politifolk sperrer veien for Budhia Singh (5) for å hindre at gutten deltar i en marsj som er ventet å ta 10 dager. Foto: AP/Biswaranjan Rout/SCANPIX Vis mer
UNDERERNÆRT: Fem år gamle Budhia løp til han brøt av utmattelse i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer