ANGREPET:  Brevet var trolig levert til samme sted som det første terrorangrepet fant sted lørdag. Arkivfoto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
ANGREPET: Brevet var trolig levert til samme sted som det første terrorangrepet fant sted lørdag. Arkivfoto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

Politiet sperret av Krudttønnen etter funn av mistenkelig brev

Ble ikke funnet sprengstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet opplyser nå på Twitter at undersøkelsen er avsluttet ved Krudttønnen i København. Det er ikke funnet sprengstoff. Sperringene er opphevet.

Politiet opplyste tidligere at et brev som inneholdt budskap som trekker tråd til lørdagens attentat, var grunnen til at området ble sperret av.

Bombeeksperter ble tilkalt, men det ble altså ikke gjort noen funn. Ifølge Ekstra Bladet var det ansatte ved kulturhuset som ringte inn til politiet om et mistenkelig brev.

Brevet ble levert til samme sted som det første terrorangrepet fant sted forrige lørdag.

Terrorangrepet Cirka klokka 15.30 på lørdag startet Omar Abdel Hamid el-Hussein å skyte mot kulturhuset «Krudttønden» der debattmøtet «Kunst, blasfemi og ytringsfrihed» på Østerbro i København fant sted.

Der ble dokumentarfilmskaperen Finn Nørgaard drept av ett skudd i brystet. Gjerningsmannen skjøt så tre politifolk, før han stakk av fra stedet. Ingen av politifolkene ble kritisk skadet.

Deretter er det usikkert hvor gjerningsmannen har oppholdt seg fram til han igjen slår til ca. klokka 01 natt til søndag. Utenfor en synagoge i Krystalgade i København skyter og dreper han Dan Uzan (37), mens to politibetjenter blir skutt i henholdsvis armen og beinet.

Cirka klokka 05 søndag morgen slo politiet til mot en adresse i Nørrebro. Her blir Omar Abdel Hamid el-Hussein skutt og drept.

I går ble to personer pågrepet, siktet for å ha skaffet terroristen våpen og for å ha hjulpet ham med skjulested. De er varetektsfengslet i ti dager.

Er du i området? Har du tips, innspill, bilder eller video? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

• Dagbladet oppdaterer saken.