SPORET: Hit til Malaysia ble minibankskimming på Statoil på Rygge i Østfold sporet av politiet. Foto: Truls Brekke / Dagbladet
SPORET: Hit til Malaysia ble minibankskimming på Statoil på Rygge i Østfold sporet av politiet. Foto: Truls Brekke / DagbladetVis mer

Politiet sporet minibankskimming på Rygge til minibanker i Malaysia

Nå må fire menn møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire menn må i morgen møte i Oslo tingrett, tiltalt for skimming av minibanker flere steder på Østlandet.

Det var 9. juli, på en Statoil-stasjon på Storebaug i Rygge, at to av de fire ifølge politiet monterte det første skimmingutstyret på en betalingsautomat.

Politiet mener banden også har montert skimmingutstyr i Lier og flere ganger i Kongsberg. Banden har, ifølge tiltalen, spesielt merket seg ut ubemannede bensinstasjoner.

Sporet til Malaysia Fra betalingsautomaten på Statoil Storebaug skaffet de fire seg betalingsinformasjon som ei uke etter ble brukt på den andre siden av verden.

Kortinformasjon fra Statoil Storebaug ble nemlig brukt til urettmessige uttal fra minibanker i både Sør-Korea og Malaysia, mener politiet.

Totalt åtte ganger, mellom mandag 15. og torsdag 18. juli, ble denne informasjonen brukt til å forsøke å ta ut penger fra Nordea.
Forsøkene lyktes imidlertid ikke fordi den som forsøkte å ta ut penger brukte feil pin-kode.

Da gikk det imidlertid bedre med kort fra Eika Kredittbank AS. Fra 15. til 17. juli ble det ifølge tiltalen tatt ut totalt 14640,96 kroner i Sør-Korea og Malaysia, med kortopplysninger skimmet fra Storebaug.

Biler og utstyr Ifølge tiltalen har politiet avslørt mennene ved to anledninger, på Bogstad camping og på et hotell på Gardermoen, og begge fanger funnet skimmingutstyr i deres besittelse.

Politiet ønsker også inndratt flere gjenstander som skal ha blitt brukt i skimmingvirksomheten, samt to TomTom GPS-er, mobiltelefoner fra Nokia og Samsung og to biler - begge utenlandsregistrerte Volkswagen Passat.

Det er ikke kjent hvordan mennene stiller seg til skyldspørsmålet.

Tre av de fire sitter i varetekt i Oslo fengsel, sistemann i Halden fengsel.