Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sporet opp fartssynder på YouTube

Politiet i Buskerud fulgte elektroniske spor for å finne fartssynderen. Se videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i begynnelsen av 20-årene fra Nedre Eiker er ilagt en bot på 8500 kroner etter å ha lagt ut en skrytefilm med kjøring i høy hastighet på YouTube.

Det sju minutter lange videoklippet er fra en kjøretur mellom Drammen og Asker på E18, der speedometeret i bilen viser en hastighet på opp mot 240 kilometer i timen.

Videoen har også spredd seg til norske nettsteder som Sol.no:

- Ved hjelp av referansepunkter langs veien har vi konstatert en gjennomsnittshastighet på 139 kilometer i timen. Selv om han etter eget utsagn på videoen er oppe i 240, er det bare vårt anslag han blir holdt ansvarlig for. Den hastigheten har han innrømmet, og han har vedtatt boten på 8500 kroner, sier trafikkansvarlig Morten Hassel i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter at skrytefilmen av den uvettige kjøringen ble kjent i lokalavisa har Hassel brukt mye ressurser og kreativitet på å finne bilføreren.

- Vi fulgte elektroniske spor, men fant også informasjon gjennom importøren av denne biltypen og ulike registre, forteller politimannen.

Da farstsynderen ble konfrontert med videoen, ble han ifølge Hassel ikke veldig overrasket.

- Han skjønte nok at det brant under føttene hans. Han er en ung herremann som har gjort noe dumt som fikk langt mer oppmerksomhet og konsekvenser enn det han hadde sett for seg, sier Hassel, som vil gi mannen oppfølging videre.

SKRYTER AV VILLMANNSFERD: På videoen som Buskerud-mannen la ut på nettet snakker han med sidemannen om farten bilen kommer opp i - 240 kilometer i timen. Faksimile: SOL.NO
SKRYTER AV VILLMANNSFERD: På videoen som Buskerud-mannen la ut på nettet snakker han med sidemannen om farten bilen kommer opp i - 240 kilometer i timen. Faksimile: SOL.NO Vis mer

Politiet ville med denne saken markere at de ikke aksepterer trenden med å gjøre lovbrudd til underholdning på nettet.

- Vi er fornøyd med å få røsket litt opp i dette. Nå tror jeg ungdommene har lært at det er skummelt å legge ut slike skrytevideoer av seg selv, sier Hassel.

image: Politiet sporet opp fartssynder på YouTube
Hele Norges coronakart