Politiet spredte demonstrantene med tåregass

Voldelige demonstranter herjer i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det som startet som en fredelig demonstrasjon foran Stortinget kl. 14 i dag har nå utviklet seg til å bli voldelig.

Det var flere tusen i gatene mellom Israels ambassade og Slottsparken, der voldelige demonstranter begynte å skyte fyrverkeri mot politiet. De kastet steiner, flasker og planker.

Maskerte demonstranterMaskerte demonstranstranter tok seg forbi vaktene og sto foran sperringene. I 16.15-tida ble det kastet mange fyrverkeribomber.

Klokka 16.30 brøt 50, 60 demonstranter ut av folkemengden og forsøkte å ta seg gjennom sperringene. Politiet forhindret dette ved å kjøre fram de store sperrebilene sine.

Klokka 16.45 iførte politiet seg gassmasker, og skjøt tåregass mot demonstrantene.

- De fleste fredelige demonstranter hadde forlatt stedet da vi valgte å bruke tåregass. Vi vurderer at dette er et lempelig middel tatt i betraktning aggresjonen og voldsutøvelsen som fant sted, sier stabsjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politihelikopter fløy deretter over folkemengden med høyttalerbeskjed om at «alle må forlate åstedet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer