Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet stanset bil med ett tonn overlast: - Stoppet samme bil tre ganger tidligere

Føreren er anmeldt og kan vente seg en kraftig bot. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 22.30 i kveld stoppet politiet i Haugesund en varebil på E134 i Skjold.

Bilen var fullastet med matvarer, og hadde 1000 kg i overlast. Føreren var en 24 år gammel mann som nå er anmeldt for kjøring med overlast. Politiet opplyser også at Mattilsynet er varslet.

- Den samme bilen er blitt stoppet flere ganger tidligere. Det er en bil som kjører til Østlandet for å hente varer, og som så kjører opp igjen til Haugesund for å selge disse varene, sier operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet.

Og varene det er snakk om er frukt og grønt. Mattilsynet kommer nå til å følge opp hendelsen med utsalgsstedet.

- Tre ganger har vi stoppet samme bil, og det har vært overlast hver gang. Det har imidlertid vært ulike sjåfører, så det er første gang denne sjåføren er anmeldt.

Totalvekta på varebilen er 3500 kilo. I dag veide den 4500 kilo, men tidligere har den også blitt veid til 5500 kilo ved kontroll.

- Vi er kjent med at det skjer. Jeg antar at dette er et utsalgssted som får varer billigere fra importører på Østlandet. Dette er en butikk som selger litt eksotisk frukt, så det er mulig at de benytter seg av importører som leverer til ett sted, hvor de har avtale om å hente varene selv, sier Tore Frøyland-Jensen.

- Føreren kan vente seg en ganske kraftig bot.