- Politiet står overfor en iskald gjerningsmann

Eksperter på gjerningsmann-profiler mener mye tyder på at ugjerningen er planlagt.

PÅ BUSSEN: Dette overvåkningbildet er tatt klokka 19.45 idet Sigrid og en venninne går på 69-bussen ved Tveita kun timer før Sigrid forsvant. Hun hadde på seg det samme antrekket, samt en blå hettegenser, da hun ble borte. Foto: Politiet
PÅ BUSSEN: Dette overvåkningbildet er tatt klokka 19.45 idet Sigrid og en venninne går på 69-bussen ved Tveita kun timer før Sigrid forsvant. Hun hadde på seg det samme antrekket, samt en blå hettegenser, da hun ble borte. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er nå savnet på 11. døgnet. Like før hun forsvant var hun i flere timer hos ei venninne.

Dette er et av tegnene på at en eventuell gjerningsmann ikke kjente henne, mener en svensk psykiater.

- Det taler sterkt for at det var noen som var ute etter en kvinne som passet hans tanker om et offer. En som kjente henne ville trolig ikke ha gjort det så kronglete som å vente i flere timer på henne utenfor venninnas hus, sier Ulf Åsgård.

Han har i årevis utført såkalt gjerningsmann-profilering for svensk politi, og regnes som en av Nordens fremste eksperter på området.

- Har rekognosert Lederen for voldsavsnittet i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sier til Dagbladet at de ennå ikke har fått utarbeidet en gjerningsmann-profil i Sigridsaken. Men de vil ikke si om dette skyldes at etterforskningen peker i en spesiell retning.

Politiet sier de nå jobber ut fra det de kaller moduskandidater, personer som ut ifra tidligere saker kan ha hatt noe med en slik forsvinningssak å gjøre.

Profilanalytiker Åsgård mener at en rekke momenter som er kommet fram i løpet av etterforskningen tyder på at Sigrids forsvinning kan dreie seg om en kriminell handling som er planlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer