Coronavirus:

Politiet stenger alle publikumstjenester

Tjenester som pass, levering av anmeldelser, og utlendings- og våpensaker rammes når politiet fredag stenger alle publikumstjenester på grunn av koronaviruset.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding fra Politidirektoratet fredag morgen ber assisterende politidirektør Håkon Skulstad om forståelse for at politiet må sikre god beredskap i hele landet og ivareta smittevernhensyn.

Fra fredag morgen stenges samtlige ikke-kritiske publikumstjenester som krever fysisk oppmøte, foreløpig til og med torsdag 26. mars.

- Vi ber om at publikum tar kontakt med sitt lokale politi for å gjøre nye avtaler fram i tid. Når vi får mer oversikt over situasjonen vil det bli lagt ut nye bookingtimer for pass. Publikum som har særlige behov som det må tas hensyn til, bes om å kontakte politiet for å orientere om sin situasjon, sier Skulstad.

Ansatte frarådes

Også interne tiltak varsles i politiet for å sikre etatens beredskapsevne. Bruk av hjemmekontor, utvidet karantene for tjenestemenn som returnerer fra utenlandsreiser og reiseforbud til utlandet for utvalgte medarbeidere ut april. Dessuten frarådes ansatte i politiet å ta unødige innenlandsreiser med kollektivtransport.

- Innføring av reiseforbud og flere andre innstramminger er nødvendig for å sikre at politiet opprettholder sin operative evne, og at vi samtidig ivaretar vårt felles ansvar om å begrense smittespredning, sier Skulstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer