Politiet stengte rånerne ute

Roligere på Notodden i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble en rolig natt på Notodden i natt, i motsetning til natt til tirsdag og natt til onsdag. Rånere som prøvde å komme seg inn til byen, ble stoppet av politiet.

– Vi ønsker å bidra til at situasjonen ikke tilspisser seg. Da er det bedre å bortvise tilreisende rånere enn å få en konfrontasjon, sa konstituert politimester Vibeke Hein Bæra til NTB natt til torsdag.

Tidligere i uka har dekkbranner og mye bråk preget gatene i Notodden. Aksjonen kommer i forbindelse med de sterke protestene av stengingen av Storgata i Notodden sentrum, som rånerne ikke lenger får kjøre i gjennom.

Natt til torsdag forløp derimot rolig, melder NTB. En person ble innbrakt til avhør, men løslatt kort tid etterpå. Et par i en bil ble også innbrakt, men løslatt igjen. De fikk også bilen med seg, til tross for at politiet har truet med å beslaglegge biler som brukes i ulovlige aksjoner.

Det var også et par tilfeller av brannstiftelse. Noen hadde tent på en søppelcontainer, andre hadde satt fyr på noen bildekk. Men det hadde på ingen måte samme omfang som natta før, opplyser Andreas Gjølstad ved politiet i Notodden til NTB.

Er du i Notodden? Tips Dagbladet.no her.

Flere branner i morgentimene

Det ble meldt om tilreisende rånere fra både Bø, Skien og flere andre steder i Telemark, men de fleste ble stoppet på vei inn. Men på morgenkvisten blusset flere branner opp, melder ta.no.

RÅNERBRANN: Politiet i Notodden prøver å unngå tilstander som natt til tirsdag da det blusset opp hele ni rånerbranner i løpet av natta. Foto: Dagbladet.no-tipser
RÅNERBRANN: Politiet i Notodden prøver å unngå tilstander som natt til tirsdag da det blusset opp hele ni rånerbranner i løpet av natta. Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer

En containerbrann sentrum i firetida ble etterfulgt av flere dekkbranner og andre flammer i fem-sekstida

Rånerne holdt seg samlet mesteparten av natta, og ifølge ta.no kan det ha vært nærmere hundre biler som kjørte rundt i kortesje.

Et forsøk på å kjøre opp Telegata og ned igjen den stengte gågatebiten i Storgata ble imidlertid effektivt sperret.

Oppfordret til aksjon via SMS

Det var varslet rånerstorm til Notodden i dag, skriver avisa Varden

Les også: «- Vi kommer hver natt helt til 1. oktober.»

Ifølge flere rånere avisa har snakket med ble det varslet mye bråk også i natt. Det er i løpet av dagen oppfordret til å massive aksjoner i byen.

Ordet er blitt spredd vi SMS og onsdag kveld la rundt 40 biler av gårde fra Skien til Notodden for å støtte sine rånebrødre, skriver Varden.

Ba dem snu

Men politiet i Notodden hadde ikke merket noe til den varslede aksjonen onsdag kveld, og situasjonen skal ha vært rolig gjennom hele natta.

–  Kommer det kortesjer mot byen, stopper vi dem og ber de snu, sier innsatsleder og politiførstebetjent Olav Stene ved Notodden politistasjon til Dagbladet.no onsdag kveld. Han forteller at de måtte be en gruppe fra Kongsberg om å ta u-sving onsdag kveld.

– De var nok bare skuelystne tilskuere, men vi ønsker å holde uvedkommende utenfor byen akkurat i kveld, sier han.

Stene sier de ikke har stengt byen fullstendig.

– Vi håper de som kommer inn til byen protesterer rolig og lovlig i kveld, sier Stene, som opplyser at de har litt flere på jobb i kveld enn ellers.