Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sto og så på mens huset ble overtent. De hadde glemt å varsle brannvesenet

- Kommunikasjonssvikt internt hos oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk på ingen måte etter boka da politiet i Vestfold mottok melding om brann i en enebolig i Stokke klokka 00.33 i natt.

En politipatrulje kom til åstedet allerede klokka 00.40. Like etter dukket ambulanse opp. Men brannvesenet lot vente på seg. Da brannmannskapene endelig dukket opp, hadde politiet vært der i om lag tjue minutter.

- Politiet sto og så på mens huset ble overtent. Jeg tok det første bildet klokka 00.48. Brannvesenet dukket ikke opp før jeg sendte den første eposten fra åstedet klokka 01.00, sier fotograf Lasse Ljung i Nyhetsfoto.

Politi-tabbe Feilen ligger hos politiet. Brannvesenet ble først varslet om husbrannen flere minutter etter at politiet kom til adressen i Dalenveien i Stokke. Klokka 00.44 ble brannvesenet varslet, og brannmannskapene var på plass rundt et kvarter seinere.

- At brannvesenet ikke ble varslet med en gang skyldes trolig kommunikasjonssvikt internt hos oss. Det ligger i våre rutiner at vi skal trippelvarsle (politi, AMK og brannvesen) ved brann. Noe har sviktet. Vi undersøker nå hva som er skjedd, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

En mann (54) og hans sønn (16) våknet av at det brant i huset. Begge kom seg ut i sikkerhet, og har vært til sjekk ved Sentralsykehuset i Vestfold fordi de hadde pustet inn røyk.

Prøvde å slokke selv - De hadde forsøkt å slokke litt selv, men det var fånyttes, sier Johnsrud.

STO OG SÅ PÅ: Politiet ble vitner til at huset i Stokke ble overtent. De hadde glemt å varsle brannvesenet. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
STO OG SÅ PÅ: Politiet ble vitner til at huset i Stokke ble overtent. De hadde glemt å varsle brannvesenet. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto Vis mer

Operasjonslederen tror ikke mer av huset hadde stått til å redde dersom brannvesenet hadde blitt varslet tidligere.

- Den seine varslingen førte sannsynligvis ikke til større skader. Flammene sto allerede ut av vinduene da vi kom til stedet, og store deler av huset er brent ned, sier Jan Kristian Johnsrud.

Brannårsaken er ikke kjent, og saken vil bli etterforsket videre ved Tønsberg politistasjon.

LENGE ETTER POLITIET: Brannvesenet kom ikke til åstedet i Stokke før det hadde gått rundt en halvtime. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
LENGE ETTER POLITIET: Brannvesenet kom ikke til åstedet i Stokke før det hadde gått rundt en halvtime. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto Vis mer