Politiet stopper sinkene

Bilister som kjører for sakte er en fare for andre trafikanter. De som ligger først i køen skjønner ikke hvorfor politiet vinker dem til siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kødannere må ut av trafikken. UP vinker stadig oftere til side bilister som ligger foran og lager kø. Det er noen som ikke greier å holde fartsgrensene og distriktsleder for UP på Vestlandet, Svein Midttun, opplever at de som ligger først i køen ikke skjønner hvorfor politiet vinker dem til siden.

Helt uforstående

- Ofte er det knapt noen hensikt å snakke til kødannere. De forstår ikke at de gjør noe galt, sier Midttun.

- Men vi må ha flyt i trafikken. Jeg skjønner godt at de bak blir irritert og vil forbi. Og en irritert bilist kan lett bli en farlig bilist. Derfor er det politiets oppgave å stanse dem som lager køene, forklarer Midttun.

Fredag måtte Midttun igjen bruke blålys og sirene for å stoppe kødannere.

Trafikken fra Bergen mot Voss gikk så tregt at UP-lederen brukte blålyset for å kontrollere teten. Der lå to biler som kjørte i 60 km/t der fartsgrensen er 80 km/t. I begge bilene satt det pensjonistpar som ikke kunne skjønne hvorfor politiet vinket dem til side. De hadde lest oppfordringen «Senk farten» og ville ikke ta noen sjanse på å bli tatt for å kjøre for fort.

Stoppet to ganger

På E18 gjennom Vestfold vinker stadig oftere politiet kødannere til side. Mange sier de frykter å havne over fartsgrensen, og legger seg derfor godt under.

En kvinne er stanset to ganger på E18 i Vestfold for å kjøre altfor sakte. Da det skjedde sist søndag var køen bak henne flere kilometer lang.

Størst problem har politiet med bobiler og personbiler med campingvogner. Erfarne polititjenestemenn føler at campingvognene og bobilene blir lengre og tyngre hvert eneste år. Et annet problem er busser fra østlige Europa som lusekjører opp bakkene.