Politiet stoppet biltyven på E6 etter fire mils biljakt. Da prøvde tyven å stikke til fots

Krysset den trafikkerte motorveien, men ble raskt taklet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En biltyv gjorde i forrige uke sitt aller ytterste for å forsøke å unnslippe lovens lange arm.

Oslo-politiet har nå frigitt en litt over fire minutter lang video tatt fra politihelikopteret, som ender med at mannen til slutt ble tatt. Men han ga seg altså ikke uten kamp.

Videoen viser at han hoppet over midtdelerne på E6, løp i full fart over veien på tross av relativt tett trafikk, og løp ut på et jordet før han ble taklet og lagt i bakken av to politifolk.

- En mann stjal en Mercedes i forbindelse med en fremvisning av bilen, som var til salgs. En lang biljakt endte etter at politiet brukte spikermatte. Etter at bilen stoppet forsøkte biltyven å løpe fra politiet. Men godt trente politimenn fra Romerike politidistrikt tok han raskt igjen, skriver Oslo-politiet på Facebook.

Operasjonsleder Øyvind Strømsborg beskrev hendelsesforløpet blant annet slik overfor Romerikes Blad fredag i forrige uke.

- Klokka 16.20 fikk vi en telefon fra en fortvilet bileier. Han skulle selge bilen sin og hadde vist den fram ved Statoil i Årnes. Mens de sto der og pratet, så hoppet det en kar inn i bilen og kjørte fra stedet, sa Strømsborg.

Politiet så ikke noe til bilen eller mannen. Men rundt kl. 17 ble bilen observert i nærheten av Vormsund. Så fikk politiet melding om at biltyven hadde stukket av fra bensinregninga på Lørenfallet i Sørum, skriver Romerikes Blad.

- Klokka 17.35 fikk jeg melding fra en patrulje som nå lå bak bilen ned mot Leirsund og Rolf Olsens vei i Skedsmo. Det ender med at biltyven snur og klarer å stikke av fra patruljen, sa Strømsborg.

Operasjonslederen hadde da varslet Oslo-politiet, og politihelikopteret var i lufta. Samtidig fikk de plassert ut en spikermatte på E6 ved Hvam. Mannen punkterte to av hjulene og forsøkte å kjøre videre, men ble til slutt omringet av tre politibiler. Han hoppet da ut og forsøkte å stikke til fots. Men ble fort tatt. Han hadde da kjørt nesten fire mil i den stjålne bilen.

- Politihelikopteret er et genialt hjelpemiddel for oss, for at vi på en trygg måte - både for oss, tyven og medtrafikanter - skal kunne følge etter bilen, sier innsatsleder Jan Robert Pedersen i Romerike politidistrikt til NRK Østlandssendingen.