MYE TRAFIKK Påsken er høysesong for trafikkulykker. Derfor er det ofte trafikkkontroller. I Sogn og Fjordane vinket de inn flere enn fartsbøllene. Dette bildet er fra en tidligere aksjon.  Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
MYE TRAFIKK Påsken er høysesong for trafikkulykker. Derfor er det ofte trafikkkontroller. I Sogn og Fjordane vinket de inn flere enn fartsbøllene. Dette bildet er fra en tidligere aksjon. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Politiet stoppet dem som kjørte for sakte

Fikk tilsnakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når utrykningspolitiet steller seg opp langs veiene, deles det ut tusenvis av kroner i bøter til folk som kjører over fartsgrensen.

Andre påskedag fikk flere bilførere forelegg av politiet i Sogn og Fjordane. Men i tillegg vinket de inn bilister som kjørte for sakte, skriver NRK.

- Vi har stoppet noen som tydeligvis er litt sinker i trafikken. Vi har snakket til dem og minnet dem om å slippe andre biler forbi, sier Einar Vereide i UP til NRK.

Ingen fikk riktignok bot for å kjøre langt under fartsgrensa, men utrykningspolitiet ga tilsnakk til saktekjørerne og beskjed om å følge med i speilet.

- Når farta går ned mot 60 i 80-sonen, begynner folk å irritere seg, da får man de unødvendige og farlige forbikjøringene, sier han til NRK.

Lurer du på hvor stor boten er for å kjøre for fort? Her er oversikten.