Flere meldinger om festbråk i natt:

Politiet stoppet halloweenfest med over 50 mindreårige

- Ingenting var på stell med tanke på smittevern, sier operasjonslederen.

HEKTISK NATT: Det ble meldt om festbråk og slåssing flere steder i landet i natt. Foto: Heiko Junge / NTB
HEKTISK NATT: Det ble meldt om festbråk og slåssing flere steder i landet i natt. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet så seg nødt til å stoppe en stor halloweenfest i Bardu kommune i Troms og Finnmark fylke natt til søndag. Den ble arrangert på en skole, og smitteverntiltakene var «ikke på stell», ifølge politiet.

- Ingenting var på stell med tanke på gjesteliste, tilgang på håndsprit og 1-metersregelen, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Jørgen Ahlquist, til Dagbladet.

Han anslår at 50 til 60 mindreårige var til stede på festen.

- De var beruset, og det var ikke gjort et forsøk på å registrere deltakerne, sier Ahlquist og peker på utfordringer ved en eventuell smittesporing.

Politiet besluttet dermed å avslutte festen i henhold til de råd og anbefalinger gitt fra nasjonale helsemyndigheter.

- Leietaker var en mann som heller ikke var til stede. Et mindreårig familiemedlem av ham var det, og sto oppført som medarrangør, men det holder ikke, sier operasjonslederen.

Dagbladet har vært i kontakt med en av deltakerne på halloweenfesten, samt fått tilsendt en video fra stedet. Personen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene til politiet.

- Deltakerne ble skrevet opp med både fullt navn og telefonnummer. De fleste som var der, var over 18 år gamle, hevder deltakeren overfor Dagbladet.

Festen var ikke arrangert i regi av skolen, bekrefter politiet.

OSLO: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) om coronasituasjonen i hovedstaden. Video: Helsedepartementet. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer

- Ble truet

Natt til søndag måtte også politiet i Nordland stoppe en fest på en privatadresse i Bodø. Den gikk over styr.

- Da politiet ankom stedet og bortviste deltakerne, ble de truet av en av gjestene. Den berusede personen i 20-åra ble innbrakt arresten og anmeldes, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

Også en russefest i Spydeberg kommune i Østfold og Viken fylke gikk over styr natt til søndag.

- Vi avsluttet festen da flere ubudne gjester dukket opp, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Barket sammen i Drammen

I Drammen barket to kamphaner sammen bak Bragernes kirke i 01.25-tida.

- Ved vår ankomst var de i ferd med å avslutte, og det kunne virke som at en av dem hadde «vunnet». Begge var lokale og i 20-åra. Motivet skal ha vært sjalusi, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

En av dem ble kjørt til legevakten for sjekk etter slåsskampen. Begge anmeldes for forholdet, understreker politiet.

MANGE SMITTA: Oslo opplever stadig flere smittede. Byrådslederen synes situasjonen er alvorlig. Video: Celina Morken / Frode Andresen / Dagbladet Vis mer

Varsler nye coronatiltak

Statsminister Erna Solberg (H) varslet fredag på regjeringens pressekonferanse at det i neste uke vil bli innført nye nasjonale coronatiltak. De nye tiltakene innføres som følge av smitteøkningen i Norge.

- Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag å anbefale nye tiltak slik at vi beholder kontrollen. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene hvor vi nå ser at smitten øker, sa Solberg.

Det er ennå ikke klart hva de nye tiltakene vil bestå i, men statsministeren hintet til at det trolig er snakk om tiltak som i all hovedsak vil ha som mål å hindre lokale smitteutbrudd.

Oslo er blant byene der antall nye coronatilfeller har økt kraftig den siste tiden. Byrådsleder Raymond Johansen (H) gikk også ut fredag og varslet nye tiltak for hovedstaden mandag.

- Jeg er bekymret over det, og vi jobber med å få ned tallene. Vi vil ha en pressekonferanse mandag hvor vi legger fram nye tiltak, sa Johansen til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer