Politiet stormer al-Aqsa-moskeen

Politiet har stormet området rundt al-Aqsa-moskeen i Jerusalem etter at palestinere kastet stein på jøder som ba ved Klagemuren, opplyser israelsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge vitner brukte politiet tåregass og sjokkhåndgranater for å spre palestinerne som hadde samlet seg ved moskeen på Tempelhøyden, rett ovenfor Klagemuren. Politiet evakuerte samtidig tusenvis av jøder som var kommet til Klagemuren for å minnes tempelet som tidligere lå på plassen til moskeen.

Minst 15 politimenn ble skadd av steinene, ifølge politiet selv. Journalister fra nyhetsbyrået Reuters har observert at minst en palestiner ble såret i løpet av aksjonen.

Politiet har omringet moskeen. De har siden tidlig søndag morgen vært i full beredskap i frykt for palestinske opptøyer i forbindelse med at en ultranasjonalistisk jødisk gruppe ville legge ned en symbolsk hjørnestein på Tempelhøyden. Den 4,5 tunge steinen kom med en lastebil, som stoppet utenfor muren til Jerusalems gamle bydel, og ble fraktet bort noen minutter senere etter en kort seremoni.

Det palestinske opprøret startet for ti måneder siden da nåværende statsminister Ariel Sharon kom på et provoserende besøk til plassen hvor moskeen ligger. Den gang var han opposisjonsleder.

(NTB-Reuters-AFP)