Politiet stormet bygget da strømregninga bikket en halv mill.

43 år gammel småbarnsmor skal ha tjent titalls millioner i måneden på å drive en ulovlig cannabisfarm.

HØY STRØMREGNING: Politiet i San Bernardino i California skal ha rykket ut etter et tips om en strømregning godt over en halv million norske kroner. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i San Bernardino i den amerikanske delstaten California fikk forrige måned et tips om at det foregikk lyssky aktiviteter inne i et antatt forlatt bygg i området.

MISTENKT: En 43 år gammel kvinne fra California er siktet for å ha drevet den ulovlige cannabis-farmen. Foto: Politiet i San Bernardino
MISTENKT: En 43 år gammel kvinne fra California er siktet for å ha drevet den ulovlige cannabis-farmen. Foto: Politiet i San Bernardino Vis mer

Etterforskerne som ble satt på saken så umiddelbart at alt ikke var som det skulle, da de fant ut at det antatt tomme bygget hadde en strømregning på 67 000 dollar- som tilsvarer 558 000 kroner.

SWAT-styrker stormet tre ulike adresser, og avdekket en enorm ulovlig cannabisfarm, ifølge CBS.

Totalt skal politiet ha funnet over 24 000 planter, og politiet opplyser at det vil ta flere dager å fjerne alle plantene.

Amerikanske medier har gitt god spalteplass til kvinnen som er mistenkt for å ha ledet hele den ulovlige organisasjonen: En 43 år gammel småbarnsmor som omtales som «dop-dronninga».

Ikke ulovlig

CBS skriver at «bedriften» skal ha dratt inn flere titalls millioner dollar i fortjeneste for 43-åringen - hver eneste måned.

Åtte personer, blant dem flere sikkerhetsvakter, har blitt pågrepet av politiet. Den Kvinnen har foreløpig status som mistenkt, samtidig som åtte andre ansatte har blitt pågrepet, skriver KTLA 5 News.

California var en av de første amerikanske delstatene som legaliserte cannabis til medisinsk bruk i 1996.

I fjor høst stemte San Bernardinos innbyggere for å fjerne forbudet mot salg av marihuana, til fordel for et system der de som dyrker cannabis må søke om tillatelse. Dette kan de få mot å betale et gebyr, forutsatt at farmen blir godkjent av myndighetene.

San Bernardino har utdelt slike tillatelser siden juni i år, men det hadde aldri den 43 år gamle kvinnen skaffet seg, opplyser polititalsmann Mike Madden til KTLA.

HØYHASTIGHETSJAKT: Under en biljakt i 160 km/t i Pinal County i Arizona 4. mars 2015 begynte plutselig smuglerne å kvitte seg med marihuanaen i SUV-en ved å kaste den ut bilvinduet. Video: Facebook / Pinal County Sheriff's Office Vis mer Vis mer

Gikk opp i røyk

I oktober i år ble det kjent at over 30 lovlige cannabis-gårder i California hadde blitt ødelagt av skogbrannene som herjet i delstaten.

Brannene rammet områder hvor det er stor produksjon av lovlig marihuana til medisinske formål. Mange av bøndene var dessuten i ferd med å forberede seg til dyrking av cannabis til rusbruk. Dette er blitt lovlig i California, og de første tillatelsene vil bli gitt ved årsskiftet, ifølge NTB.

Andre, som før har operert ulovlig eller i et juridisk grenseland, har forberedt seg på lovlydig gårdsdrift.

- For første gang gjorde jeg alt riktig og etter boka, sa Andrew Lopas, som mistet 900 planter i brannene utenfor byen Santa Rosa.

Cannabisdyrking og -salg i California skal skattlegges, og skatteinntektene skal brukes til på tiltak for unge, miljø og politi.

Lovlig dyrking og salg av marihuana er blant de raskest voksende industriene i USA. Noen analytikere mener inntektene innen 2020 kan overstige 160 milliarder kroner, ifølge NTB.

Cannabis

  • Cannabis er en samlebetegnelse på materiale fra planten Cannabis sativa.
  • Det viktigste aktive virkestoffet er THC. Det er dette stoffet som i hovedsak gir rus.
  • Marihuana er et uforedlet produkt av cannabis, og består vanligvis av tørkede blader av toppskudd og blomster.
  • Hasj er et raffinert produkt. Den THC-rike plantesaften er oppkonsentrert og presset til plater eller klumper.
  • Cannabisolje er en mer konsentrert form av THC.
  • I Norge er det registrert ett legemiddel med innhold av cannabinoider, munnsprayen Sativex.

Kilde: Folkehelseinstituttet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer