Politiet stormet feil leilighet

Firebarnsmoren Obidh Tajjar og barna er skadd og i sjokk etter at Oslopolitiet stormet leiligheten. Etterpå beklaget politiet, som hadde tatt feil leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var forrige mandag at ei aksjonsgruppe fra politiet slo til. - «Åpne døra!» ropte en mannsstemme utenfor døra. «Hvem er du?» spurte jeg, men fikk ikke svar. Klokka var 22.30. Noen holdt fingrene over kikkhullet, jeg så ingenting og torde ikke åpne, forteller Obidh Tajjar.

Politiets aksjonsgruppe var svartkledd og bevæpnet, og brukte rambukk for å sprenge døra. Obidh og de fire barna hennes, Diana (11), Istebrak (10), Hoda (6) og Abdodrahman (3), forsøkte gråtende og livredde å holde igjen døra. De forsto ikke at det var politiet som forsøkte å ta seg inn i hjemmet deres, en blokkleilighet på Tøyen.

Gikk brutalt til verks

- Da de kom inn, dyttet de oss vekk, vi falt. Jeg blødde fra armen fordi jeg fikk en splint da politiet sprengte døra, sier vesle Diana.

På hånda har legevakta bandasjert to av fingrene til moren, den ene lillefingeren er brukket, kneet hennes hovent og forslått etter politiets brutale framferd. Yngstesønnen Abdodrahman på tre hjalp også til i familiens kamp for å verne seg mot politiet.

Fikk blomster etterpå

- Han fikk døra over seg. Jeg var så redd, så redd. Ikke for meg selv, men for barna mine. Jeg trodde politiet skulle passe på oss, sier Obidh Tajjar fortvilet.

Tårene renner. Det hjelper lite at politiet satte seg ned for å prate med familien etter aksjonen, at døra er byttet ut og at de har fått en blomsterbukett som plaster på såret.

- Politimannen som kom med blomstene ba oss om ikke å snakke med naboene og andre om dette, sier Obidh.

Ingen i familien får sove om natta lenger.

- Politiet sa de beklaget, at de lette etter en mann. Jeg kan ikke tro at politiet gjør slike feil. Hadde de sagt de var fra politiet, ville jeg jo lukket opp. De kunne spurt naboene om hvem som bodde her også. Alle vet at det bor fire barn her.

- Jeg fikk vondt i hjertet, sier Istebrak og peker på hjertet sitt.

- Og i magen, men mest vondt i hjertet fordi jeg var så redd.

Politiet beklager alt

- Om natta våkner han og løper mot entredøra for å holde igjen. Legen har gitt oss sovemedisin, men jeg vil ikke sove. Jeg må passe på barna mine og barnevernet politiet sendte har ikke hatt tid til å snakke med barna, sier Obidh.

Visepolitimester Roger Andresen i Oslo legger seg flat og beklager polititabben.

- Vi skulle pågripe en person som var ettersøkt etter en skyteepisode. Men vi tok åpenbart feil. Vi var på feil sted, det er det ingen tvil om. Vi legger oss helt flate og beklager, dette skulle ikke skjedd.

- Burde dere ikke sjekket hvem som bodde i leiligheten før dere stormet den?

- I etterpåklokskapens klare lys skulle vi ikke vært inne i den leiligheten. Vi er fryktelig lei oss og har prøvd å gjøre det bra igjen, og vil snakke mer med familien om de har behov for det.

UNGENE SLITER: De fire barna i familien har fått traumer og store søvnproblemer.
STERKT PREGET: Firebarnsmoren Obidh Tajjar er fortvilet etter at politiet brøt seg inn, og tør ikke sove. - De var mange og svartkledde, som et troll, sier hun om politimennene.