DESPERAT: En kvinne har klart å unnslippe mannen som holder flere gisler i en bank i Stockholm. Foto: Expressen
DESPERAT: En kvinne har klart å unnslippe mannen som holder flere gisler i en bank i Stockholm. Foto: ExpressenVis mer

Politiet stormet gisseltaker i Stockholm

Mann forskanset seg i bank, pågrepet etter dramatisk aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet har stormet banken i Stockholm hvor en raner i dag forskanset seg med personalet. Expressens reporter på stedet sier de hørte et titalls eksplosjoner, trolig fra sjokkgranater, da aksjonen startet litt over 14.00.

En mann er pågrepet av politiet. Ingen er fysisk skadd.

- Vi forsøkte lenge å prate ham ut - tiden er vår beste venn. Det vi ikke vil ha er en panikksituasjon hvor mennesker kan komme til skade. Til slutt bestemte vi oss for å gå inn. Han er nå pågrepet og på vei til stasjonen, sier en talsmann for politiet til Expressen.

Expressens direktevideo fra åstedet viser personer som føres ut av lokalet, etter å ha vært i ranerens varetekt siden alarmen gikk klokka 11.31 i formiddag.

- Han hadde brukt noen trekjepper og opptrådt truende overfor personalet, det var derfor de trykket på overfallsalarmen, sier politet.

Den enslige gjerningspersonen skal ha vært svært høylydt da han kom inn i banken, og framsatt flere trusler mot personalet.

Nøyaktig antall gisler er foreløpig ikke kjent.

PARAT: Stockholms-politiet fikk 11.31 melding om et ran mot Handelsbanken ved Östermalmstorg. Raneren har nå forskanset seg inne i lokalet med kunder og personale. Foto: SCANPIX
PARAT: Stockholms-politiet fikk 11.31 melding om et ran mot Handelsbanken ved Östermalmstorg. Raneren har nå forskanset seg inne i lokalet med kunder og personale. Foto: SCANPIX Vis mer