Politiet stormet rådhuset

Gisseltakeren i Ingolstadt sør i Tyskland er skadet etter at politi stormet rådhuset. Gislene løslatt.

POLITI:  Småbyen Ingolstadt er i dag preget av et pågående gisseldrama. Foto: Michael Dalder/REUTERS/NTB SCANPIX
POLITI: Småbyen Ingolstadt er i dag preget av et pågående gisseldrama. Foto: Michael Dalder/REUTERS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske medier melder om at gislene er uskadd og løslatt.

To andre personer satt mandag ettermiddag fortsatt som gisler i byens gamle rådhus, meldte avisen Donaukurier.

Viseborgermester Sepp Misslbeck ble satt fri, mens Misslbecks resepsjonist og en annen kommunalt ansatt ikke hadde fått gå, bekreftet politiet. Ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel var mannen ilagt forbud mot å oppsøke bygningen der gislene ble tatt.

Gisseltakeren skal være 24 år gammel, bostedsløs og tidligere dømt for stalking - sykelig forfølgelse av andre. Ett av gislene skal ha vært offer for denne forfølgelsen. Gisseltakeren hadde mandag ettermiddag ikke satt fram noen form for krav.

Politiet opplystes til Der Spiegel at mannen hadde en gjenstand som så ut som en pistol, men at det var usikkert om det dreier seg om et såkalt skarpt våpen eller om en etterligning.

Merkel avlyste Rådhusplassen i Ingolstadt ble sperret av, og Tysklands statsminister Angela Merkel måtte avlyse et valgkampmøte hun skulle ha holdt på plassen mandag. Men polititalsmenn så ingen sammenheng mellom det planlagte møtet og gisseltakingen.

- Jeg tror ikke motivet har noe med Merkels besøk å gjøre, sa en av talsmennene til nyhetsbyrået DPA. Ingolstadt ligger i delstaten Bayern, og delstatsregjeringen sendte sin innenriksminister Joachim Herrmann til stedet.

Mens dramaet pågikk var politiets krisestab i løpende kontakt med gisseltakeren. Ifølge regionavisen Süddeutsche Zeitung var rundt 200 lokale politifolk i innsats på og rundt rådhusplassen mandag, assistert av en spesialstyrke fra München.

Forskanset seg Borgermester Alfred Lehmann befant seg ikke i bygningen da gisseldramaet begynte like før klokka 9 mandag morgen. Viseborgermester Sepp Misslbeck var imidlertid blant gislene, og gisseltakeren skal ha forskanset seg på hans kontor.

Det gamle rådhuset i Ingolstadt ligger nord på byens rådhusplass. På 1960-tallet oppførte byen et nytt rådhus på østsiden av plassen, og en rekke kontorer ble flyttet hit. Det gamle rådhuset rommer fortsatt kontoret til overborgermesteren og den lokale turistinformasjonen.

Tyskland skal holde valg på ny nasjonalforsamling 22. september, og i Bayern holdes det regionale valg en uke før dette. Ingolstadt har 125.000 innbyggere og er mest kjent for å huse hovedkontoret til bilfabrikanten Audi.

(NTB)

RÅDHUSET:  Småbyen Ingolstadt er i dag preget av et pågående gisseldrama. Foto: Michael Dalder/REUTERS/NTB SCANPIX
RÅDHUSET: Småbyen Ingolstadt er i dag preget av et pågående gisseldrama. Foto: Michael Dalder/REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer