Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet stormet Sorbonne

Harde sammenstøt mellom politi og studenter i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk opprørspoliti stormet natt til lørdag Sorbonne-universitetet i Paris, der rundt tre hundre studenter hadde forskanset seg. Ved firetiden lørdag morgen stormet politiet bygningen, der det blant annet ble kastet stoler og bord mot dem. Bygningen ble tømt i løpet av ti minutter ved hjelp av tåregass og køller. I følge øyenvitner ble minst en av studentene skadd i tumultene.

Bakgrunnen for opptøyene er en ny arbeidslov som ble vedtatt av den franske nasjonalforsamlingen torsdag. Loven innebærer at det blir lettere å gi unge ansatte sparken, og en lengre prøveperiode for unge arbeidstakere. Myndighetene mener loven vil bidra til å redusere arbeidsløsheten i Frankrike.

I følge utdanningsdepartemente skal åtte universiteter ha vært blokkert av demonstranter fredag kveld. Av i alt 84 universiteter i Frankrike skal 40 være mer eller mindre berørt av aksjonene, melder BBC.

Frankrikes omstridte Innenriksminister Nicolas Sarkozy har avkortet et besøk på de Franske Antillene på grunn av den spente situasjonen.

Sorbonne har ikke vært okkupert siden studentopprøret i mai 1968.

BARRIKADER: Studenter barrikaderte seg nær Sorbonne-universitetet lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!