Politiet stormet togstasjon fredag ettermiddag: «Kom dere ut nå!»

- Plutselig stormet det minst 50 politimenn inn på togstasjonen, sier norsk vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om lag 100 mennesker er drept i konserthuset Bataclan og ytterligere 40 er drept på andre steder i og rundt Paris, opplyser myndighetene i Paris til Reuters. 

Allerede ved 14-tida fredag stormet fransk politi togstjasjonen Gare de Lyon, etter melding om en bombetrussel.

«Kom dere ut» Den norske kokken Bård Greni opplevde dramaet på nært hold, da han spiste lunsj på togstasjonen sammen med et reisefølge på totalt åtte nordmenn.

- Plutselig stormet det minst 50 politimenn inn på togstasjonen. Vi ble ikke forklart hva som foregikk, men fikk streng beskjed: «Kom dere ut, nå!», forteller Greni.

Hele togstasjonen og området rundt ble evakuert. Politiet opprettet en stor sikkerhetssone rundt bygningen, melder Le Parisien. 

- Etter en times tid fikk vi lov til å gå på toget vi skulle ta til Dijon. Men etter kort tid ble toget stormet av politiet, som arresterte én mann, forteller Greni.

- Vi har blitt varslet om en mistenkelig pakke på stasjonsområdet, sa en politikilde til Le Parisien.

- Arresterte én Gare de Lyon er en av de seks største togstasjonene i Paris. Rundt 90 millioner passasjerer reiser til og fra stasjonen hvert år, noe som gjør den til Frankrikes tredje mest benyttede togstasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.