Politiet stormet togstasjon fredag ettermiddag: «Kom dere ut nå!»

- Plutselig stormet det minst 50 politimenn inn på togstasjonen, sier norsk vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag 100 mennesker er drept i konserthuset Bataclan og ytterligere 40 er drept på andre steder i og rundt Paris, opplyser myndighetene i Paris til Reuters. 

Allerede ved 14-tida fredag stormet fransk politi togstjasjonen Gare de Lyon, etter melding om en bombetrussel.

«Kom dere ut» Den norske kokken Bård Greni opplevde dramaet på nært hold, da han spiste lunsj på togstasjonen sammen med et reisefølge på totalt åtte nordmenn.

- Plutselig stormet det minst 50 politimenn inn på togstasjonen. Vi ble ikke forklart hva som foregikk, men fikk streng beskjed: «Kom dere ut, nå!», forteller Greni.

DRAMATISK: Den norske kokken Bård Greni ble vitne til en politiaksjon på togstasjonen Gare de Lyon fredag ettermiddag. Han beskriver situasjonen som dramatisk. Bildet er tatt i 2008. Foto: Espen Rasmussen / Dagbladet
DRAMATISK: Den norske kokken Bård Greni ble vitne til en politiaksjon på togstasjonen Gare de Lyon fredag ettermiddag. Han beskriver situasjonen som dramatisk. Bildet er tatt i 2008. Foto: Espen Rasmussen / Dagbladet Vis mer

Hele togstasjonen og området rundt ble evakuert. Politiet opprettet en stor sikkerhetssone rundt bygningen, melder Le Parisien

- Etter en times tid fikk vi lov til å gå på toget vi skulle ta til Dijon. Men etter kort tid ble toget stormet av politiet, som arresterte én mann, forteller Greni.

- Vi har blitt varslet om en mistenkelig pakke på stasjonsområdet, sa en politikilde til Le Parisien.

- Arresterte én Gare de Lyon er en av de seks største togstasjonene i Paris. Rundt 90 millioner passasjerer reiser til og fra stasjonen hvert år, noe som gjør den til Frankrikes tredje mest benyttede togstasjon.

- Det var dramatisk å bli evakuert. Vi ble veldig skremt. Når så toget ble stormet, og politiet arresterte én av passasjerene tenkte vi at alt var greit. Når vi ser hva som har skjedd i kveld, tenker vi at det var en liten del av noe mye større.

Det skal ikke ha blitt gjort noe bombefunn, og togtrafikken gikk som normalt igjen ved 15-tida, melder BFMTV.

- Det var blod overalt Utenriksdepartementet oppfordrer alle nordmenn i Paris til å melde fra til sine pårørende om sin status og følge henvisningene fra lokale myndigheter, skriver NTB.

Om lag 100 mennesker er drept i konserthuset Bataclan og ytterligere 40 er drept på andre steder i og rundt Paris, opplyser myndighetene i Paris til Reuters. 

- Det så ut som en slagmark, det var blod overalt, forteller Marc Coupris, som var på Eagles of Death Metal-konserten på Bataclan, til The Guardian.

Dagbladet har ikke fått bekreftet om politiaksjonen ved Gare de Lyon fredag ettermiddag har noen sammenheng med kveldens angrep i Paris. Det har heller ikke lyktes Dagbladet å få bekreftet om noen ble arrestert i politiaksjonen.