Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet stusset da flyet fra Colombia landet i småbyen. Det hadde de god grunn til

Britisk politi fant kokain verdt en halv milliard kroner.

Kokain: Dette er en av de femten koffertene politiet beslagla i Farnborough. Foto: National
Kokain: Dette er en av de femten koffertene politiet beslagla i Farnborough. Foto: National Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Byen Farnborough har 63 000 innbyggere, og er først og fremst kjent for sin luftfartshistorie. Derfor vakte det oppsikt da det britiske grensepolitiet mandag gjorde et av sitt største narkotikabeslag noensinne:

Kokain verdt rundt en halv milliard kroner.

Synlig hvitt pulver

Ifølge The Telegraph er fem personer, derav to briter, to spanjoler og en italiener, arrestert i forbindelse med beslaget. Disse skal ha ankommet Farnborough Airport med et privatfly og femten kofferter.

I disse lå det rundt et halvt tonn kokain importert fra Colombia.

- Da vi åpnet koffertene, fant vi mellom 34 og 37 pakker som veide rundt et kilo i samtlige kofferter. Det hadde gått hull i en av pakkene, og det hvite pulveret var synlig, forklarer Mike Stephney, talsperson for Storbritannias grensepoliti, i en pressemelding fra National Crime Agency.

Der sier han også at personell på flyplassen ble mistenksomme etter samtaler med flyets bemanning, og at dette ledet til saumfaringen.

- Betydelig beslag

Politiet har også gjennomført ransaking av tre forskjellige leiligheter i Bournemouth-området. Der beslagla de flere mobiltelefoner og datamaskiner.

- Dette er et betydelig beslag kokain, og et av de største gjort etter forsøk på å smugle narkotika med fly til Storbritannia på mange år. Beslaget gjort av grensepolitiet representerer et tungt tilbakeslag for organisert kriminalitet, mener Siobhan Micklethwaite, operasjonsleder for National Crime Agency, ifølge pressemeldingen.

I den står det at mannskapet om bord er blitt løslatt etter avhør.

Det britiske politiet har ikke opprettet sak mot dem, men lokalavisa Get Surrey skriver at politiet har igangsatt en etterforskning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!