Politiet svarte leserne

Hvordan komme inn på Politihøgskolen? Hvorfor så få minoritetssøkere? Hvordan er politiets arbeidshverdag? Les nettmøtet politiinspektør Kittil Flaaterud ved Politihøgskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det var utrolig artig og spennende å se alt leserne lurte på. Mange er tydeligvis interessert i yrket og motivert til å prøve seg, sier politiinspektør og rådgiver ved Politihøgskolen, Kittil Flaaterud, til Dagbladet.no.

Populært

Politiutdanningen er et populær utdanningsvalg blant unge nordmenn. I år har 2399 søkt seg til Politihøgskolen, og konkurransen blant de som kalles inn til opptaksprøver er knallhard.

For å komme gjennom nåløyet må søkerne bestå tøffe fysiske tester i blant annet kondisjon, styrke og svømming. I tillegg må de gjennom intervjuer og psykiske tester.

288 utvalgte vil til slutt få tilbud om en studieplass i Oslo eller Bodø. Tre år seinere går de ut som ferdig utdannet politi.

Få minoritetssøkere

Politiet skal gjenspeile samfunnet rundt seg, også når det kommer til kultur og bakgrunn. I dag bor det 210 000 mennesker med bakgrunn fra ikke-vestlige land i Norge. Hele 38 prosent av disse bor i Oslo. Likevel var det ikke mer enn tolv politifolk med slik bakgrunn i hovedstaden i 2001.

Siden 1993 har det derfor vært et uttalt mål for Politihøgskolen å rekruttere flere søkere fra innvandrermiljøer.

Til tross for positiv utvikling de siste årene, er det langt fram til målet er nådd. Men politietaten håper å lokke flere til skolebenken.

VIL BLI POLITI: Dagbladet.no skal følge de to søkerne Jasmina Ahmadi (til høgre) og Shaheen Hussein fram til Politihøgskolens opptaksprøver i slutten av mai. Du kan følger dem <a href=http://www.dagbladet.no/aspirant/>her</a>.