Politiet taper kampen

I sak etter sak er politi og påtalemyndighet påført sviende nederlag: De fleste av de alvorligste sakene i MC-miljøet er uoppklarte. Nesten alle de alvorlige sakene som er brakt for retten har endt med frifinnelse. De dårlige resultatene skaper stor frustrasjon innad i politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet har laget en oversikt over utfallet av de alvorligste MC-sakene de siste årene. Oversikten avslører at bare et fåtall av sakene har endt med oppklaring og domfellelse. Fremdeles finnes det ikke en eneste rettskraftig dom mot folk i MC-miljøet i alvorlige saker.

Den alvorligste saken som ikke har ført fram, er bombesaken fra Drammen. Etterforskningen kostet ni millioner, men politiet klarte ikke å skaffe beviser mot de som sto bak bombeeksplosjonen mot Bandidos, som kostet den tilfeldig forbipasserende Irene Astrid Bekkevold livet.

Et annet stort nederlag for påtalemyndigheten er drapet på Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen i Nedre Eiker. Et Hells Angels-medlem ble i sommer frikjent for drapet. Et annet medlem fikk saken henlagt etter lang tid i varetekt. Han krever nå millionerstatning fra staten.

En rekke alvorlige episoder med bombekasting og drapsforsøk overfor både sivile og medlemmer i MC-klubber er henlagt av politiet etter omfattende etterforskinger, viser Dagbladets oversikt.

Mislykkes

I dag har Kripos det overordnede ansvaret for etterretning og strategi mot MC-miljøet. Bare en mann jobber med MC-saker i Kripos i dag, om en stund blir det to tjenestemenn ved etterretningsavsnittet på Kriminalpolitisentralen i Oslo som skal jobbe med dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer