Politiet tapte for «B-gjengsjefen»

Imran Shaukat (28) sto fram i Dagbladet som høyt profilert B-gjengmedlem med Ferrari. Han ble tiltalt for millionheleri - men har nå vunnet saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shaukat ble tiltalt sammen med sin mor og en bror. Politiet mente de tre var skyldige i heleri for verdier av til sammen 1,4 millioner.

I Indre Follo tingrett er alle tre frifunnet, og får beholde millionverdiene.

Dommerne legger til grunn at Imrans bror importerte en brukt Ferrari ved hjelp av en bekjent. Hans far sto alene som formell eier av bilen. Etter bevisførselen legger retten til grunn at Imran og faren hadde eierinteresser i bilen.

Solgte bilen

Bilen ble delvis finansiert ved at broren fikk låne kr 100 000 av Imran. Etter at bilen hadde vært avbildet i Dagbladet, bestemte bror og far seg for å selge den. Bilen ble byttet i en Mercedes-Benz. Den ble beslaglagt i straffesaken. Nå må politiet levere den tilbake. Det samme gjelder for en Ford Escort Cosworth, gullsmykker og ca. 620 000 kroner.

Imrans forsvarer, John Chr. Elden, sier at det har vært gjort et usedvanlig slett forarbeid før statsadvokaten satte familien på tiltalebenken.

-  Ingen etterforskning

-  Etter først å ha tatt beslagene i en straffesak mot en bror, viste det seg at de ikke kunne inndras. I stedet for å tilbakelevere beslaget, tok statsadvokaten ut tiltale. Politiet hadde ikke iverksatt noen etterforskning eller skrevet noen innstilling, og ingen av de tiltalte ble forsøkt avhørt som mistenkte, slik at de kunne forklare seg før tiltale ble tatt ut, sier Elden.

Politiet hadde utarbeidet en forbruksanalyse som konkluderte med at familien ikke kunne ha opparbeidet formuen på ærlig vis. Retten la ikke analysen til grunn fordi den ikke var relevant.

FRIKJENT: <P />Imran Shaukat.