Politiet tar flere blodprøver i Sjøvegan

Politiet vil ta flere blodprøver av menn som var i Sjøvegan i tidsrommet da Marie-Louise Bendiktsen ble drept i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 59 år gamle kvinnen ble funnet død i ruinene av sitt hus etter en brann på Sjøvegan i Troms 15. juli i år. Under obduksjonen ble det funnet biologisk materiale med et annet DNA enn Bendiktsens. Dette kan stamme fra gjerningsmannen.

- Vi vet ikke nøyaktig hvor mange nye blodprøver vi vil ta, men det kan bli over 100, sier politiinspektør Mona Madsen i Senja politidistrikt til NTB.

Alibi-sjekk

Tidligere har politiet tatt blodprøver av 38 menn, men Madsen vil ikke si om beslutningen å ta nye blodprøver betyr at de ikke har funnet en person med samme DNA som den mulige gjerningsmannen.

- Vi ønsker å ta blodprøver av personer som vi mener ikke har godt nok alibi for tidspunktet da Bendiktsen ble drept. For oss er det svært ressursbesparende å ta blodprøver av dem i stedet fo r å avhøre hver enkelt og bruke ressurser på å sjekke ut forklaringene deres, sier Madsen.

Allerede torsdag møtte de første opp for å avlegge blodprøve. Madsen regnet med at mellom 20 og 40 blodprøver ville være klare i løpet av dagen, og prøvene vil umiddelbart bli sendt til analyse.

Ikke mistenkt

Madsen understreker at ingen av dem som det er blitt tatt blodprøve av har status som mistenkt.

- De som vi har tatt og vil ta blodprøver av, har selv samtykket til det. Ifølge straffeprosessloven har politiet anledning til å be om samtykke til blodprøver. De som blir bedt om å avlegge blodprøve har rett til å nekte. Men foreløpig har ikke det skjedd. Folk stiller velvillig opp, og det hjelper oss med etterforskningen, sier hun.

Madsen sier at personer som eventuelt nekter å avlegge blodprøve blir registrert, men de vil ikke umiddelbart bli stemplet som mer mistenkelige enn andre.