Politiet tar ingen selvkritikk

Ingrid Wirum, sjef i Politiets utlendingsenhet, er stolt over jobben medarbeiderne gjør. Hun tar ikke selvkritikk på hvordan politiet har håndtert Maria Amelie-saken.

- MÅTTE AKSJONERE: PU-sjef Ingrid Wirum sier politiet var nødt til å aksjonere. - Vi aksjonerte, fordi vi hadde konkrete opplysninger om hvor hun befant seg.
Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
- MÅTTE AKSJONERE: PU-sjef Ingrid Wirum sier politiet var nødt til å aksjonere. - Vi aksjonerte, fordi vi hadde konkrete opplysninger om hvor hun befant seg. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har i denne saken gjort en jobb basert på grundig politifaglig vurderinger. Pågripelsen av Maria Amelie ble utført på en skånsom og verdig måte, sier Ingrid Wirum, sjef i Politiets utlendingsenhet (PU).

Mens politikere og samfunnsdebattanter har beskrevet arrestasjonen av Maria Amelie som særdeles lite politisk kløktig, og Borgarting lagmannsrett karakteriserte PUs håndtering som «uten fingerspitzgefühl eller musikalitet», mener Ingrid Wirum at de har gjort en god jobb.

- Vår oppgave

- Vi har gjort den jobben vi er satt til å gjøre. Selve pågripelsen skjedd rolig og uten dramatikk sier Wirum.

Hun understreker at Politiets utlendingsenhet hadde konkrete opplysninger om at Maria Amelie skulle til Lillehammer, og at det er PUs oppgave å pågripe og uttransportere asylsøkere som har fått avslag på sine asylsøknader.

- Maria Amelie har holdt seg skjult i mange år, og brukt flere falske identiteter. Vi har utført denne pågripelsen i henhold til vårt mandat, sier Wirum.

- Ville du i ettertid gjort noe annerledes?

- Vi har gjennomført denne pågripelsen etter grundige politifaglig vurderinger. I PU jobber vi veldig bevisst med verdier og holdninger. Hver dag behandler vi menneskeskjebner og det er viktig for oss at alle skal behandles på en god og at like tilfeller behandles likt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer