Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tar ingen sjanser

Etter håndgemeng, drapstrusler og til sist anmeldelse mot Bujar Gashis familie, tar politiet ingen sjanser når drapet på den 12 år gamle kosovoalbanske gutten kommer opp på ny i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har varslet et høyt sikkerhetsnivå i og utenfor fylkestingssalen på Hamar. Da saken ble behandlet i herredsretten i juli, ble den tiltalte 58-åringen drapstruet av tilhørere i retten. Det oppsto også håndgemeng mellom polititjenestemenn og avdødes familie.

- Drapsmannen har ikke bare drept sønnen vår, men «tatt livet» av hele familien, sa mamma Sevdije og pappa Nezir Gashi til Dagbladet rett etter rettssaken ble avsluttet.

11 års fengsel

Den 58 år gamle arbeidsformannen ble i herredsretten på Hamar dømt til 11 års fengsel for drapet på skolegutten Bujar Gashi. En enstemmig herredsrett mente at drapet ble begått med forsett, og de karakteriserte drapet som ubegripelig og brutalt.

58-åringen anket dommen på stedet, og nå er det altså klar for en ny rettsrunde i Eidsivating lagmannsrett.

- Min klient er selvsagt i en meget presset situasjon, og han er litt engstelig før rettsforhandlingene, sier forsvarer Trygve Staff til Dagbladet.

- Er uskyldig

Tor Erling Staff forsvarte 58-åringen i herredsretten, men på grunn av hans engasjement i AUF-saken i Oslo, skal Trygve Staff overta i lagmannsretten.

58-åringen har hele veien hevdet sin uskyld, og forsvarerne mener at feil mann er på tiltalebenken.
I sin prosedyre i herredsretten sa Tor Erling Staff at politiets etterforskning har vært ensrettet, og preget av en bastant uvilje mot å forfølge andre muligheter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!