ANGREPET: Bildet er tatt av en av ungdommene som var tilstede ved Hestsjøen, og viser situasjonen hvor politiet mener de ble angrepet.
ANGREPET: Bildet er tatt av en av ungdommene som var tilstede ved Hestsjøen, og viser situasjonen hvor politiet mener de ble angrepet. Vis mer

Politiet tar oppgjør med ungdommen

Politiet i Trøndelag er oppgitt over hva fulle ungdommer tror om politiets rolle. Nå prøver de seg på å drive opplæring i sosiale medier.

Publisert

En kveld i slutten av juni blir en politipatrulje omringet av en gjeng ungdommer.

Patruljen har tidligere forklart at 40-50 ungdommer samlet seg rundt dem og opptrådte aggressivt i nærheten av Hestsjøen en drøy mil sør for Trondheim sentrum.

Onsdag sendte politiet en pressemelding om at 19 ungdommer mellom 14 og 16 år er anmeldt etter hendelsen.

Flere har erkjent forholdene

En er anmeldt for brudd på identifikasjonsplikten, ni er anmeldt for ikke å etterkomme politiets pålegg, åtte er anmeldt for hindring/forulemping av offentlig tjenestemann og for ikke å etterkomme politiets pålegg, og en er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

- Flere ungdommer har erkjent de faktiske forhold og gitt uttrykk for at de ikke burde oppført seg slik de gjorde. Andre har ikke erkjent straffskyld for å ha begått lovbrudd under hendelsen, skriver påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt i pressemeldinga.

Vil lære opp

Politiet i området ved Hestsjøen deler nå fire «opplæringspunkter» på Facebook:

- Demokrati betyr ikke at allmennheten i enhver situasjon skal bestemme hva politiet skal foreta seg eller hvordan politiet skal gjøre jobben sin, skriver politiet.

Videre skriver de at ytringsfrihet ikke innebærer at man kan fornærme politiet.

- Ytringsfrihet betyr ikke at man kan rope fuck the police, jævla fitte, morrapuler, stygge jævel, komme med trusler i ansiktet på en politibetjent, eller demonstrativt vise politiet fingeren («rekke finger»), skriver de.

- Informasjonsplikt betyr ikke at politiet må forklare sin handlinger og avgjørelser for personer som er i nærheten men ikke direkte involvert, skriver de videre.

Avslutningsvis skriver politiet om taushetsplikt.

- Taushetsplikt betyr at politiet ikke kan dele informasjon om en person som er pågrepet/anholdt eller hva vedkommende har gjort selv om det er vennen din eller du mener det er urettferdig, skriver de.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer