- Politiet tar røveren, teller til ti og slipper ham løs igjen

Polititopp Magnar Pedersen i Vestfold vil gjøre nedlagte forsvarsfort i Nord-Norge om til fengsler for kriminelle.

- SEND UTENLANDSKE KRIMINELLE TIL NORD-NORGE: Politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt mener utenlandske kriminelle som skal vises ut av landet kan sone i egne fengsler i nedlagte forsvarsbygg i Nord-Norge for å lette litt på trykket i fengslene lenger sør. Foto: Peder Gjersøe
- SEND UTENLANDSKE KRIMINELLE TIL NORD-NORGE: Politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt mener utenlandske kriminelle som skal vises ut av landet kan sone i egne fengsler i nedlagte forsvarsbygg i Nord-Norge for å lette litt på trykket i fengslene lenger sør. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Å bygge et nytt fengsel tar gud hjelpe meg så mange år. Virkeligheten i dag er at utenlandske kriminelle tar masse plass i fengslene våre. Forsvaret har jo lagt ned mye i Nord-Norge, men bygningene står der tilgjengelig.

- Jeg mener man bør vurdere å sende utenlandske kriminelle som likevel skal utvises etter soning til egne fengsler i nord. Personer som ikke har familie eller annen tilknytning til noe sted i landet kan likevel sone der som i et overfylt fengsel på Østlandet. De har ingen familiær eller annen tilknytning til området utover at de bedrev kriminalitet der, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Han er lei av å måtte sende kriminelle personer tilbake på gata fordi fengslene er for fulle i Vestfold, Buskerud og Telemark.

Senest i går ble en 22 år gammel mann satt fri etter at han tirsdag gjorde et sjokkbrekk mot en urmaker i Larvik. Østlands-Posten skrev i går at mannen allerede var siktet for et ran da han denne uka innrømmet å stå bak sjokkbrekket.

- Politiet er overbevist om at han vil begå ny kriminalitet når han nå er sluppet ut igjen, sier Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer