Politiet tar selvkritikk: - Uheldig

Utrykningspolitiet innrømmer at de ikke skulle ha lagt ut Snapchat-innlegget med bilde av en ung mann som skulle rustestes.

LA UT DETTE: Utrykningspolitiet publiserte dette innlegget på Snapchat, av en ung mann som var tatt i å kjøre uten gyldig førerkort og hadde innrømt bruk av hasj. Dagbladet har sladdet bildet før publisering.
LA UT DETTE: Utrykningspolitiet publiserte dette innlegget på Snapchat, av en ung mann som var tatt i å kjøre uten gyldig førerkort og hadde innrømt bruk av hasj. Dagbladet har sladdet bildet før publisering. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet tok fram mobilen og knipset et bilde da helsepersonell skulle rusteste en ung mann som var stanset uten gyldig førerkort.

Bildet endte torsdag kveld på Snapchat-kontoen til utrykningspolitiet.

«UP stanset fører uten gyldig førerkort som innrømmet bruk av hasj. Ble også anmeldt for det samme i desember. Her på legevakta», skrev de i en bildetekst.

Også det spesifikke stedsnavnet er tagget i Snapchat-innlegget, som har sirkulert på Twitter de siste dagene. Saken ble først omtalt av Varden.

- Dette kan være et brudd på taushetsplikten og åndsverklovens regler om rett til eget bilde, sier Politihøgskolen-professor Morten Holmboe til Dagbladet.

Han deltar blant annet i forskergruppen «Politiet i det digitale samfunn».

Utrykningspolitiet erkjenner at innlegget var uheldig med tanke på personvernet. Les resten av svaret lenger ned i saken.

- Ikke særlig bra

Bildet er delvis sladdet, men det er ikke nødvendigvis tilstrekkelig, påpeker Holmboe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer