Politiet tar selvkritikk for Storskog-håndtering

Burde hatt større ressurser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet tar selvkritikk og sier de burde ha satt inn større ressurser for å håndtere strømmen av flyktninger over Storskog i Finnmark i fjor høst.

Opplysningene kommer fram i utkastet til Politidirektoratets såkalte erfaringskartlegging av situasjonen slik den var da om lag 5000 asylsøkere kom til Storskog fra Russland i fjor høst.

Avdelingsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet kommenterte delrapporten onsdag selv om han påpeker at den ikke er satt inn en helhetlig sammenheng og heller ikke er kvalitetssikret.

- Ikke gjort nok Han berømmer politiet i Øst-Finnmark for innsatsen med å håndtere de mange flyktningene og skriver at politiet sentralt fulgte situasjonen nøye, men innrømmer at det ikke ble gjort nok.

- I ettertid er det imidlertid ikke vanskelig å erkjenne at vi burde ha satt inn mer ressurser på et tidligere tidspunkt, sier Smedsrud.

- I september, da Politidirektoratet mottok den første varslingen fra Østfinnmark politidistrikt, var det allerede store utfordringer med ankomster via grensen i Østfold og ikke minst knyttet til situasjonen ved Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo, skriver Smedsrud videre i redegjørelsen. Han peker på at det kom over 500 personer hver uke på Østlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer