Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrep i London:

Politiet: Terroristene hadde på seg falske bombevester

Fotografens dramatiske bilder: Her har politiet nettopp skutt tre mistenkte terrorister.

DRAMATISK AKSJON: Politiet aksjonerte mot en bar like i nærheten av London Bridge etter at en bil braste inn i en folkemengde på brua lørdag kveld. Politistyrker skrek og ropte at folk skulle legge seg ned på gulvet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en pressekonferanse like før klokka 05.00 søndag morgen bekreftet politiet at de har skutt og drept tre mistenkte terrorister. De tre er mistenkt for å ha drept minst seks personer og skadd 30 andre i London-angrepet lørdag kveld.

Ifølge politiet hadde de tre mennene på seg falske bombevester.

Dokumentarfilmskaper og fotograf Gabriele Sciotto, som hadde vært ute på byen for å se favorittlaget Juventus spille i Champions League-finalen, var på vei hjem da han havnet midt i dramaet.

På vei nedover Park Street så han plutselig at en mann kom løpende mot ham. Ifølge Sciotto ropte mannen «kom deg vekk, det er ett terrorangrep på gang».

Sciotto gjorde det motsatte, og beveget seg i stedet i retning av dramaet.

- Jeg er en dokumentarfilmskaper. Jeg gjorde det jeg er trent til å gjøre. Det var mørkt, men bak ham så kunne jeg se tre menn på den andre siden av veien. De var kanskje 20 meter unne. Det var forvirrende, og det tok meg et par sekunder før jeg forsto hva som foregikk, sier han til The Guardian.

SKUTT AV POLITIET: De mistenkte terroristene hadde på seg det som så ut som vester med eksplosiver, men disse viste seg i ettertid å være falske, opplyser politiet. Foto: Gabriele Sciotto / AFP / NTB Scanpix
SKUTT AV POLITIET: De mistenkte terroristene hadde på seg det som så ut som vester med eksplosiver, men disse viste seg i ettertid å være falske, opplyser politiet. Foto: Gabriele Sciotto / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Blodig

Han forteller videre at han så de tre mennene løpe mot Borough Market, der man nå vet at gjerningsmennene har knivstukket flere personer. En politimann som var på stedet skal ha jaget de tre ut igjen, hvorpå mennene løp mot utestedet Wheatsheaf pub.

- Plutselig dukket det opp masse, masse politi fra den andre retningen. De ropte ting som «stopp, stopp. Kom deg ned på bakken» før de skjøt mennene, sier Sciotto, som tok bilder av de mistenkte gjerningsmennene etter at de var skutt:

- Jeg kunne se at en av dem beveget seg. Det var blod. Jeg kunne se at politiet var redde, sier han.

LONDON: CNNs Nic Robertson befinner seg like i nærheten av London Bridge der han rapporterer om løpende mennesker, ambulanser, kaos og frykt. Et kjøretøy skal ha meid inn i en gruppe mennesker på London Bridge sent fredag kveld. Video: CNN Vis mer

Falske bombevester

Bildene ble raskt delt i sosiale medier og av en del internasjonale nyhetsmedier, som hevdet at bildene viste drepte gjerningsmenn ikledd det som så ut som bombevester.

Det ble bekreftet av visepolitimester Mark Rowley ved Scotland Yard under en pressekonferanse like før klokka 05.00.

- De mistenkte gjerningsmennene hadde på seg noe som så ut som bombevester. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at vestene ikke var ekte, opplyser politiet i en uttalelse.

Politiet opplyser søndag morgen at de så langt vet at seks personer ble drept i terrorangrepene på London Bridge og Borough Market sent lørdag kveld og at tre mistenkte er skutt og drept i politiaksjonene etterpå. De tre var menn.

- På dette tidspunktet mener vi at seks personer er døde i tillegg til de tre angriperne som ble skutt og drept av politiet, sier Rowley, som også er leder for det britiske antiterrorpolitiet.

Politiet opplyser at de mener det bare var tre angripere involvert. De mistenkte befant seg i den hvite varebilen som kjørte ned fotgjengere på London Bridge lørdag kveld. De forlot bilen og bega seg mot Borough Market der de angrep folk med kniv, opplyser politiet.

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Vis mer
Hele Norges coronakart