Politiet til fjells for å ta Bærums-fylla

Skal hjelpe Hemsedal med ungdommen i jula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor ble det bråk i Hemsedal da ungdom fra Asker og Bærum inntok bygda i juleferien. Julefeiring og skiglede ble byttet ut med grisefyll og masseslagsmål hvor tilreisende barn helt ned i 15-årsalderen var involvert. I år blir det annerledes hvis alt går etter planen.

Politiet til fjells

Politiet i Asker og Bærum skal nemlig bistå sine kollegaer på fjellet med å håndtere full ungdom.

Politimesteren kommer til å sende tjenestefolk oppover.

- Vi er i gang med planleggingen og mannskaper som skal reise oppover til Hemsedal er plukket ut. Vi bistår når lensmannskontoret der oppe mener de har behov og det er seint i romjula og på nyttårsaften, sier politimester i Asker og Bærum, Torodd Veiding, til Budstikka.

Fornøyd lensmann

Lensmannen i Gol og Hemsedal er fornøyd med håndsrekningen fra sin kollega Veiding.

- Vi får oppover tjenestemenn- og kvinner fra Asker og Bærum, og det er vi veldig fornøyd med. Veiding har holdt ord, sier lensmann Per Egil Garborg til Budstikka.

DAGEN DERPÅ: I fjor hadde politiet promillekontroll på veien opp mot skiheisene dagen derpå. Arkivfoto:  Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
DAGEN DERPÅ: I fjor hadde politiet promillekontroll på veien opp mot skiheisene dagen derpå. Arkivfoto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer

Fjellbygda har tatt grep og planlagt hvordan de skal håndtere tilreisende festglade fjortiser.

- Vi har tatt høyde for det som skjedde i fjor, og har en beredskap som er tilpasset det. Vi har analysert det som skjedde sist, men jeg vil ikke på forhånd si i detalj hva vi gjør, sier lensmann Per Egil Garborg til Budstikka.

I fjor ble flere ungdommer utvist fra Hemsedal etter bråket.

Krisemøte dagen derpå

Det ble krisemøte i bygda etter at festen var slutt og skader for 100.000 var gjort. Det ble innført 23-års grense for alle som skulle leie hytte, leilighet eller hotellrom.

Lensmann Garborg har foreløpig ingen følelse av om jobben hans vil bli like vanskelig i år som i fjor.

- Vanskelig å si. Booking har gjort noen håndgrep som vil virke litt, sier han til Budstikka.

Politiet til fjells for å ta Bærums-fylla