Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet til MC-er som stakk av: - Bruk hodet!

Trafikkontrollen endte i avbrutt politijakt i Tromsø.

To MC-er unndro seg politiets trafikkontroll på Kvaløysletta i Tromsø lørdag kveld, og stakk av.

En politijakt ble igangsatt, men raskt avbrutt da politiet vurderte det som for risikofylt å innhente MC-førerne.

Etter politijakta har operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt et kontant budskap til MC-førerne:

- Bruk hodet! Ikke utsett deg selv, politiet og uskyldig tredjepart for risiko når det eneste vi ønsket var å ta en prat.

Det var i 18-tida lørdag kveld at de to MC-ene unndro seg trafikkontrollen. Politiet ønsket å stanse førerne fordi de oppfattet kjøringa deres som «aggressiv», ifølge operasjonsleder Thomassen.

Politiet hadde ikke gjennomført fartsmåling eller noe annet, og skulle bare gi MC-førerne tilsnakk, ifølge operasjonslederen.

Da unndro MC-ene seg fra kontroll. Politiet hadde en UP-patrulje lenger framme som også forsøkte å stanse dem, men MC-førerne bare fortsatte ferden videre.

- Etter å ha vurdert risikoen opp mot hva vi ville ha fått ut av å forfølge dem, valgte vi å avbryte jakta. Vi valgte å bruke hodet når andre ikke gjorde det, sier Thomassen.

Politiet har ikke MC-førernes kjennemerker, og vil heller ikke legge inn noen innsats i å forsøke å innhente dem på nåværende tidspunkt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling