HVERDAG UTEN RIM: Agder politidistrikt skal nå slutte med muntre meldinger på rim på Twitter.  Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien,  NTB Scanpix.
HVERDAG UTEN RIM: Agder politidistrikt skal nå slutte med muntre meldinger på rim på Twitter.  Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien,  NTB Scanpix.Vis mer

«Politiet til stedet vi dro, tok kølla og i hodet vi slo»

Men nå er det slutt på Twitter-rim fra politiet i Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agder-politiet har fått mye ros for sine muntre meldinger på Twitter – gjerne på rim.

Det har imidlertid også vanket ris, og nå setter ledelsen foten ned.

Tidligere i sommer beskrev operasjonsleder Per Kristian Klausen avlivingen av ei måke slik på Twitter : «En måke med brekt vinge, fikk en dame til å ringe. Politiet til stedet vi dro, tok kølla og i hodet vi slo, takk for alt hvil i fred og ro».

Ifølge Fædrelandsvennen var denne og andre meldinger på rim avgjørelsen for at fungerende stabssjef Jon Kvitne nå setter punktum for meldinger på rim. Politidistriktet har fått reaksjoner både på sosiale medier og i brevs form.

Forlegenhet

– Vi skal ikke sette en tredjeperson i forlegenhet, siden det som regel er andre involverte i de forholdene vi driver på med, sier Kvitne, som likevel ikke vil nekte operasjonslederne å framstå med «et glimt i øyet av og til».

Operasjonslederne i landets sørligste politidistrikt er ikke de eneste som har utmerket seg med humor på Twitter.

Fra operasjonssentralen i Trondheim har Ebbe Kimo stått for meldinger som denne : «Politiet har tatt hånd om en mann iført miniskjørt, jakke og intet annet ved Festningen. Rotet rundt i buskene. Hevdet å bygge kvisthytte».

Og i Oslo har noen av operasjonssentralens snart 35.000 meldinger funnet veien til bokform i Kagge Forlags «Se opp for rullestol i motgående kjøreretning».

(NTB).