Politiet til væpnet aksjon mot hus i Manchester: - Et voldsomt smell

Gjennomsøker hus i forstad sør i Manchester. 

AKSJON: Britisk politi gikk til væpnet aksjon mot et hus i utkanten av Manchester. Noe av aksjonen ble filmet av et vitne. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Britisk politi gikk ved 13-tida i dag til væpnet aksjon mot et hus i Fallowfield i utkanten av Manchester. Vitner forteller at huset kan være tilknyttet mannen som sto bak gårsdagens angrep mot Manchester Arena, men dette er ikke bekreftet.

Dagbladet har vært i kontakt med flere naboer og vitner som forteller at de har hørt smell. Politiet i Manchester bekrefter at de har gjennomført en kontrollert eksplosjon på adressen i forbindelse med etterforskningen av angrepet. Eksplosjonen skal ha funnet sted klokka 13.21 norsk tid, ifølge naboer.

- Jeg satt i stua med hunden på knærne da jeg hørte det voldsomme smellet. Bikkja fløy på tvers av stua. Jeg hoppet ut av stolen. Jeg gikk ut for å sjekke og hørte folk rope at jeg måtte gå inn igjen, sier Pam Wallace, en av naboene til huset det er blitt aksjonert mot, til Dagbladet.

Politiet befant seg i 16-tida fortsatt på stedet, hvor de har sperret av en hel gate i forbindelse med aksjonen. De har gått fra dør til dør og snakket med personer som bor i gata som ligger i et forstadsområde sør i Manchester.

- Gikk sjeldent ut

Alan Kinsey (54) bor rett over gata for huset der politiet aksjonerte litt før klokka 13 norsk tid tirsdag. Han så sjeldent beboerne i huset og hadde liten kontakt med dem, men forteller at en ung mann har bodd der alene det siste halve året.

- Jeg så ham nesten aldri. Han gikk sjeldent ut av huset, forteller Kinsey til Dagbladet.

54-åringen var også hjemme da politiet aksjonerte mot boligen tirsdag. Han viser Dagbladet og annen internasjonal presse en video fra aksjonen. Den viser over 20 tungt bevæpnede og uniformerte politibetjenter som går på linje nedover gata. Deretter går to av de politifolkene, med antiterroruniformer opp til døra på huset.

De to plasserer noe på døra, før det går av et voldsomt smell. Det fikk både han, kona Frances (48) og resten av naboene i Fallowfield sør i Manchester til å skvette. På videoen rykker det tydelig i Kinsey mens han filmer og både han og kona stormet ut av huset.

Både krimteknikere og politi er på plass ved en adresse i Fallowfield i Manchester. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Både krimteknikere og politi er på plass ved en adresse i Fallowfield i Manchester. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Går gjennom søpla

Et politihelikopter hang i ettermiddag i lufta over nabolaget. Naboer som har skullet inn i gata blir sjekket opp mot beboerlister.

Krimteknikere undersøker huset politiet gikk til aksjon mot. De gjennomgår søppelbøtter, garasjen og bærer diverse teknisk utstyr inn for å kunne gjøre undersøkelser i huset som det spekuleres i om kan være tilknyttet selvmordsbomberen.

Rosemary Ward forteller at hun hørte et voldsomt smell i det politiet gikk til væpnet aksjon. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
Rosemary Ward forteller at hun hørte et voldsomt smell i det politiet gikk til væpnet aksjon. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Rosemary Ward er en av de nærmeste naboene til boligen som nå undersøkes av krimteknikere.

- Jeg hørte et voldsomt smell for rundt to timer siden. Det ristet i hele huset. Jeg tok barnet mitt og løp ut med en gang. Jeg var sikker på det var en eksplosjon og tenkte «nå skjer det her og», sier hun til Dagbladet.

Hun så ingen bli pågrepet, men så tungt bevæpnede politifolk i nabolaget.

AKSJON: Britisk politi aksjonerte i dag mot et hus sør i Manchester. Krimteknikere undersøker nå stedet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet 
AKSJON: Britisk politi aksjonerte i dag mot et hus sør i Manchester. Krimteknikere undersøker nå stedet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet  Vis mer

Minst 22 drept

Minst 22 personer ble drept og 59 personer ble skadd som følge av en eksplosjon like etter en Ariana Grande-konsert på arenaen.

Storbritannias statsminister Theresa May har karakterisert angrepet som terror. Like før klokka 14.00 i dag hevdet terrorgruppa IS at de står bak angrepet, ifølge det IS-tilknyttede propagandabyrået Amaq.

Politiet har tidligere uttalt at selve angrepet skal ha blitt utført av én person, en selvmordsbomber, som selv skal være drept.

En 23 år gammel mann ble i formiddag pågrepet av britisk politi i forbindelse med angrepet. Det er ikke kjent hvilken tilknytning 23-åringen skal ha til eksplosjonen.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer