Politiet tilbudt hasj på SMS

MELBU (Dagbladet): Narkoselgeren valgte feil nummer på mobilen og sendte tekstmeldingen med tilbud om hasj til en lokal politibetjent!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til at SMS-meldingen kom på avveie var navnelikheten mellom betjenten og den egentlige kjøperen - som meldingen var ment for.

- En alvorlig sak, men den har et komikkens skjær: Det var en kjempebrøler av forbryteren, sier lensmann Ingjall Brustad i Hadsel i Nordland til Dagbladet.

Møtte opp

Narkoselgeren hadde - uvisst av hvilken grunn - politimannens nummer lagret på sin mobil!

Ved å se på avsender og innhold skjønte den våkne betjenten i Hadsel straks at de få linjene han mottok på mobilen dreide seg om et narkokjøp. Kvanta var allerede avtalt, og betjenten trengte bare å taste inn tidspunkt og møtested, før han sendte SMS-meldingen i retur. Politimannen bekreftet med andre ord at han gjerne ville «kjøpe» narkotikapartiet.

Deretter var det bare å møte opp og håpe at gjerningsmannen ikke ante uråd i mellomtida. Det gjorde han ikke.

Mannen i 30-åra ble umiddelbart pågrepet og arrestert, ransaket og tatt inn til avhør. Et kvanta hasj ble beslaglagt, og den siktede må nå belage seg på å forklare seg i Vesterålen tingrett.

Lett spill

Lensmann Ingjall Brustad bekrefter at hendelsen fant sted for omtrent tre uker siden. Brustad medgir at det er sjelden politiet får så lett spill som i den aktuelle saken. Her fikk lovens mann servert løsningen og gjerningsmannen gjennom en og samme tekstmelding.

Ikke tyster

- Folk flest blir kanskje forbauset, men det er faktisk svært mange kriminelle som har lagt inn politiets nummer på sin mobiltelefon. På grunn av små og gjennomsiktige forhold i lokalmiljøet vil jeg understreke at denne personen ikke er en informant eller «tyster», sier lensmannen til Dagbladet.