Politiet tipses om feil bil i Lommemannen-saken

Bare fordi René (36) har bare samme bil som den siktede 55-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Har du tips eller opplysninger Dagbladet kan ha nytte av i Lommemannen-saken? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller SMS/MMS til 2400.

(Dagbladet.no): 12. januar i år ble en 55 år gammel mann pågrepet i Bergen i Lommemannen-saken.

Samme dag publiserte flere medier, blant annet Dagbladet.no, et sladdet bilde av den siktede mannen i en liten, karakteristisk sportsbil.

Og samme dag opplevde René Depuis at 50 ganger så mange som vanlig logget seg inn på www.atom2.no, den norske hjemmesiden til bilselskapet som Depuis er norsk representant for.

Bare to slike biler i Norge

Han har også registrert en lang rekke søk på hans navn i ulike søkemotorer etter at 55-åringen ble pågrepet, blant annet med søkeord som «René Depuis + Lommemannen».

Årsak?

René Depuis er den ene av to personer i Norge som eier en Ariel Atom, en av verdens raskeste serieproduserte biler. Den andre sitter varetektsfengslet i Ila fengsel og har Tor Erling Staff som forsvarer.

Etter pågripelsen har politiet bedt om flere tips fra publikum om mannen de mener er Lommemannen og hans bevegelser. Politiet har fått en stor mengde tips, også knyttet til at folk har sett det de tror er 55-åringens bil på ulike steder og arrangementer. Det førte til at politiet måtte ringe René Depuis.

SPESIELL BIL 1: Dette bildet ble publisert av flere medier etter at den 55 år gamle mannen ble pågrepet i Lommemannen-saken. Mannens bil er den ene av to biler av denne typen i Norge.
SPESIELL BIL 1: Dette bildet ble publisert av flere medier etter at den 55 år gamle mannen ble pågrepet i Lommemannen-saken. Mannens bil er den ene av to biler av denne typen i Norge. Vis mer

- Jeg har blitt kontaktet av Kripos fordi de har mottatt tips i «Lommemann-saken» der tipset går på meg, min bil og hvor jeg har vært. Kripos-etterforskeren sa til meg at de vurderer å ta meg inn til avhør for enklere å kunne sile tips, sier René Depuis til Dagbladet.no.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet.no at de har fått tips i Lommemannen-saken som har vist seg å være Depuis.

- Jeg veit at vi har fått inn tips om bilen som har vist seg å være en annen person. Vi siler ut tipsene og er klar over problemstillingen at det er to slike biler. Det er jo snakk om spesielle biler som vekker oppsikt, sier politiadvokat Knut Inge Stavang til Dagbladet.no.

Politiet fikk blant annet tips fra publikum om at den siktede 55-åringen kunne ha vært på en vårmønstring på Øvrevoll. Men det var René Depuis.

Tar det ikke tungt

36-åringen selv oppdaget også et nettforum der det ble hevdet at Lommemannen bor i Oslo-området og kjører en rød Ariel Atom. Den siktede i saken var bosatt i Bergen og kjørte en svart Ariel Atom.

Selv om han kunne vært den overraskende oppmerksomheten foruten, tar ikke 36-åringen situasjonen så tungt.

- Det er artig at folk husker bilen, men jeg kunne egentlig tenkt meg at de la merke til den i en annen sammenheng. Jeg er egentlig glad for at det ikke er sesong for Ariel Atom nå og at jeg er nesten 20 år yngre enn mistenkte, sier han.

Politiet tipses om feil bil i Lommemannen-saken

- Bilinteressert og ressurssterk

Selv om de to var de eneste nordmennene som eide den spesielle bilen, kjente de ikke hverandre.

- Jeg har kun snakket med mistenkte en gang i løpet av høsten 2006 i forbindelse med registreringen av min bil og at jeg hadde noen spørsmål rundt det. Verken Ariel-fabrikken i England eller jeg har møtt mistenkte. All kommunikasjon med mistenkte forgikk på telefon og mistenktes bil ble levert i Norge i mars 2006, sier Depuis.

- Jeg opplevde mistenkte som bilinteressert og ressurssterk, spesielt med tanke på utstyrsnivået på bilen hans, sier han.

SPESIELL BIL 2: René Depuis er den andre nordmannen som eier en Ariel Atom. Hans bil er rød, den siktede i Lommemannen-sakens bil er svart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer