Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: To personer er tatt av snøskred i Troms

To personer gravd fram. 

LYNGEN: Et ambulansehelikopter går inn for landing ved stedet der to personer ple tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag.
Foto: Geir Martin Koch / NTB scanpix
LYNGEN: Et ambulansehelikopter går inn for landing ved stedet der to personer ple tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag. Foto: Geir Martin Koch / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppdatering fra Troms politidistrikt klokka 18.10: «Den andre som ble tatt er nå gravd frem fra skredet. Tilstand er uavklart, og helsepersonell jobber med vedk.»

TV 2 melder imidlertid like før klokka 18.30 at tre personer skal være funnet, og at én person fortsatt er savnet. Et kvarter seinere melder TV 2 at alle fire er funnet.

- To personer ble tatt av skredet og to er funnet, det er det vi har fått beskjed om. Men de var flere i turfølget, akkurat hvor mange vet jeg ikke, opplyser pressevakt hos Hovedredningssentralen til Dagbladet klokka 18.35.

Politiet skriver på Twitter at turfølget besto av totalt fire personer fra Italia. To personer fra dette turfølget skal altså ha blitt tatt av skredet, og begge personene er lokalisert og gravd fram.

- Én person er gravd fram. Det er videre funnet ski, men den siste personen er ikke gravd fram ennå, opplyser Hovedredningssentralen til Dagbladet klokka 17.40.

- Dreier det seg om to eller tre personer totalt?

- Vi har fått beskjed om at to personer opprinnelig ble tatt av skredet.

Oppdatering fra Troms politidistrikt klokka 17.40: «En mann som har vært begravd er under behandling av helse og det graves fortsatt etter den andre. Vi kommer tilbake med mer».

Pressevakta ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser til iTromsø at det står bra til med personen som er gravd fram.

Oppdatering fra Troms politidistrikt klokka 17.11: «Redningsinnsatsen pågår i skredområdet. Vi løfter inn mannskaper med helikopter. Trolig en person som er savnet.»

Klokka 16.00 meldte politiet i Troms på Twitter at de frykter at én person kan være tatt av snøskred.

Like før klokka 16.30 opplyste politiet at to personer kan være tatt av skredet. Ingen av dem er lokalisert.

Klokka 16.40 sier Hovedredningssentralen til iTromsø at én person er lokalisert og gravd fram. Mannskapene søker videre etter enda en person.

- Vi vet ikke enda noe om størrelsen og omfanget av skredet. Det er gravd fram en person. Jeg vet ikke noe om tilstanden. Vi leter også etter en til person. Skredet skal ha gått i en dal fra Kavringtinden så vidt vi vet, sier Finn Tore Sortland, redningsleder ved HRS Nord-Norge til iTromsø.

Alt mannskap satt inn

Alt tilgjengelig mannskap var rundt klokka 16.00 på vei til stedet, ifølge NTB.

Snøskredet gikk i Lyngseidet i Lyngen kommune i Troms, hvor det ifølge Varsom.no er betydelig snøskredfare i dag.

Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen bekrefter overfor Nordlys at skredet skal ha gått mellom Goalsvarre og Rørnestinden. Avisa skriver at det var andre personer i turfølget som meldte fra om snøskredet.

- Politiet og Røde Kors er på vei inn i området, sier han til avisa.

I en pressemelding opplyser Norske Redningshunder at de har fire hunder som bistår i søket.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media